Yildez' Nieuws

30 januari 2005

Nou, het feest van Opa en Oma is achter de rug. We zijn eerst lekker gaan bowlen in de theetuin. In de eerste ronde werd Dagmar eerste, direct gevolgd door Yildez. In de tweede ronde werd Yildez eerste (bij de dames dan).... Daarna zijn we aan tafel gegaan met de hele familie. Lekker steengrillen. Nou, als ik jullie een tip mag geven, steengrillen bij de theetuin in Rijsoord! Een giga hoeveelheid voorgerechten om uit te kiezen. De eigenaar gaf ons nog als tip om vooral niet teveel van de voorgerechten te eten, omdat altijd nog het hoofdgerecht kwam natuurlijk, maar dat was aan Yildez niet besteed. Ze hadden namelijk zalm, makreel, mini garnalen, haring etc etc, allemaal lievelingskostjes van Yildez. Die heeft zich dus massaal op de voorgerechten gestort. Toen kregen we allemaal bordjes met vlees erop, die we lekker klaarmaakten op de steengril. Ook daar at Yildez heerlijk van mee. Dagmar had op speciale bestelling een frikandel met patatjes gekregen (ze houdt namelijk niet zo van vlees.....maar frikandellen, dat is natuurlijk iets anders...). Als nagerecht mochten we ook weer uit vele soorten kiezen, zoveel als je maar op kon. Met een rond buikje 'waggelden' we allemaal naar buiten, heerlijk gegeten en lekker gepraat.

Wesley van de korfbal was ook nog gespot bij de bar door Pappa, maar toen de meiden hem probeerden te vinden was hij verdwenen, dus had Pappa het gedaan...maar je was er echt he Wesley?

Vandaag een rustige zondag achter de rug, eerst maar eens uitslapen (meiden waren half negen op), daarna heeft Pappa aan de inloopkast gewerkt (en eindelijk af gemaakt!). 's Middags kwamen Gert en Ineke, vrienden uit Rockanje, op bezoek. De meiden hebben samen met Ineke lekker op zolder gespeeld met de Barbie's. Zometeen halen we een pizaatje, want veel zin om te koken hebben we niet meer. Maurits, zoon van Gert en Ineke, heeft voor ons een heerlijke brownies (chocolade) cake gebakken, dus die gaan we maar als nagerecht opdienen...bedankt Maurits!


27 januari 2005

Er is niet zoveel nieuws te melden, met Yildez gaat het momenteel goed. Ze lijkt geen negatieve bijwerkingen te hebben van de nieuwe medicijnen die we vorige week vrijdag gestart zijn. Aanstaande maandag moeten we terug voor controle, dan moet haar port a cat aangeprikt worden voor diverse bloed controles, ze kijken dan naar de lever waarden (die kunnen door deze medicijnen aangetast worden) en ook natuurlijk naar de afp waarde, of die gestegen is tov de vorige 1800...

Yildez heeft maandag een heel mooi rapport meegekregen naar huis (Dagmar ook trouwens...). Verder gaan we van het weekend de 35jarige bruiloft vieren van Joke d'r vader en moeder, lekker bowlen en steengrillen in de theetuin, dat gaat vast en zeker heel gezellig worden!


23 januari 2005

Vandaag hebben we Opa Belgie verrast door onverwacht op zijn verjaardag te verschijnen. Officieel hield hij deze gisteravond, maar vanochtend om 11.00 uur stonden wij dus plotsklaps op de stoep van zijn appartement. Hij was helemaal perplex! Peter (Ann's broer), Shirley en Sebbe waren er blijven slapen en zaten in het complot... We werden ontvangen met echte Belgische koffiekoeken. Daarna zijn we lekker een stuk gaan wandelen met zijn allen en hebben genoten van het mooie weer, de zon scheen aan een mooie blauwe lucht en het was niet eens zo heel erg koud. In een cafe hebben we wat lekkers gedronken en daarna zijn we teruggewandeld. Yildez was aan het einde van de wandeling wel moe, maar we hadden dan ook een dikke 5km gelopen! Daarna de terugreis aangevangen en het weer werd almaar slechter...tot overmaat van ramp verloor Feyenoord ook nog zijn wedstrijd dus werd de stemming wat minder; maar we hebben wel weer een leuke en fijn dag achter de rug!


22 januari 2005

Het precieze bedrag is nu bekend, wat de kids uit 7a hebben opgehaald, namelijk 624,53 euro! Verder heeft Yildez vandaag gekorfbald en haar ploeg heeft gewonnen met 1-0 tegen een hele sterke tegenstander, Yildez heeft het winnende doelpunt aangegeven!


20 januari 2005

Volgens Yildez heeft de klas enkele honderden euro's opgehaald gisteren, een geweldig resultaat; haar kraampje had dus ruim honderd euro in het laatje gebracht, en als klap op de vuurpijl zat er in de bus van de juffrouw ook veel meer dan de 100 euro, dus er wordt nu naarstig gezocht naar de datum voor de feestdag, dat zal ergens volgende week gaan worden verwachten de kids. Nou, wat mij betreft hebben ze dat dik verdiend!

Yildez heeft gisteren ook nog een stukje geschreven voor 'Yildez zelf', dus neem daar ook even een kijkje...

Vandaag zijn we begonnen met de nieuwe medicijnen, we hopen dat er weinig bijwerkingen zullen zijn en dat ze natuurlijk goed helpen de ziekte te remmen, als we hier nu allemaal hard aan denken/bidden; wie weet heeft dit dan nog extra resultaat, het kan in ieder geval geen kwaad!


19 januari 2005

Vandaag was de actiedag voor Azie (giro 555). De hele klas was vertegenwoordigd achter diverse kraampjes. Ze verkochten appels (beschikbaar gesteld door Groente en Fruit Verschoor), zelfgebakken koekjes, cakejes en taarten, knuffels, speeltjes, hondekoekjes. Door de MCD waren long drink glazen en pepsi CD opberghoesjes gratis ter beschikking gesteld. Ook werd er muziek gemaakt met trommels en blokfluiten en kon er geschaakt worden. Raden hoeveel munten er in een glazen pot zaten en grabbelen, teveel om op te noemen eigenlijk. Ook had de juffrouw een doos om haar nek, die, mits gevuld met minimaal 100 euro, goed zou zijn voor een feestdag morgen ipv rekenen en taal. Dus nu hopen we allemaal dat er natuurlijk genoeg in de doos terecht is gekomen, ik heb in ieder geval mijn bijdrage geleverd want Yildez houdt niet zo van rekenen...

Volgens Yildez had haar kraam alleen al meer dan 100 euro opgehaald dus we zijn heel benieuwd naar het totaal, maar het was zowiezo een hele leuke, spontane actie van de kinderen uit klas 7a van de Regenboog in Slikkerveer. Het weer zat gelukkig mee, het was droog, wel waterkoud, maar ze stonden droog onder een groot afdak dus dat had toch wel goedgekomen.

Ik wil hier ook nog melden dat de actie voor Stichting Doe een Wens, die afgelopen zondag gehouden werd in Fitness centrum Bolnes, in totaal 4200 euro heeft opgebracht! Een fantastisch resultaat, waar zo maar weer een aantal wensen van zieke kinderen mee vervuld kunnen gaan worden, iedereen die daaraan mee heeft geholpen heel erg bedankt!


18 januari 2005

Ik heb vanavond maar kort met Yildez kunnen praten (vergaderd tot half zeven en daarna trainen...) maar ze heeft me verteld dat de klas morgen op het Dillenburgplein van 13.00 uur tot en met 15.00 uur geld gaat inzamelen voor de slachtoffers van de Tsunami. Yildez heeft samen met Annelies (haar Tante) cakejes gebakken en die zijn bestd goed gelukt dus wie in de gelegenheid is, kom even langs op het dillenburgplein en eet zo'n lekker cakeje weg! Ook heeft Annelies zakjes gemaakt met Hondekoekjes die voor een symbolisch bedrag van eigenaar mogen wisselen, dus ook hier, wie een hond heeft en dit leest, kom even langs op het Dillenburgplein en koop wat hondebrokken!


17 januari 2005

We hebben weer een nieuwe uitslag doorgebeld gekregen van de dokter, de waarde is inmiddels gestegen tot 1800 en een beetje. Het lijkt er dus op dat de ziekte door de huidige medicijnen heenbreekt. Na een uitvoerig gesprek met de arts hebben we besloten nog een nieuw medicijn te starten omdat Yildez nog in zo'n goede conditie is. Het is een vrij experimenteel medicijn, waar maar 1 goed onderbouwd onderzoek van is (Japan), maar wel door een gerenomeerd instituut, dus de artsen in het Sophia kunnen daar medisch gezien achter staan. Als het meezit zijn de bijwerkingen niet gigantisch en kan het in tablet vorm gegeven worden, zodat Yildez niet langer voor dagopname naar het Sophia hoeft. Het middel heet Pravastatine of Pravastatin, is onderdeel van de groep statines en is oorspronkelijk op de markt gebracht om het cholesterol te verlagen. Men heeft ontdekt dat statines ook een positieve uitwerking hebben op de overlevingstijd van leverkanker patienten..

Met Yildez gaat het op dit moment gewoon goed, ze is in goede conditie en heeft afgelopen zaterdag alweer 10 minuten meegedaan met de D1, een wedstrijd die ze ruim wonnen overigens. A.s. woensdag is tot actiedag gebombardeerd voor de slachtoffers in Azie, dan gaat Yildez' klas diverse activiteiten ontplooien in Slikkerveer om geld in te zamelen. Laten we hopen dat het weer een beetje wil meezitten, want het ziet er nogal guur uit, de voorspellingen..


09 januari 2005

We zijn dus weer terug in Ridderkerk, na een rustige terugtocht. Dit keer geen regen van betekenis (een paar spetters in Frankrijk) en heel rustig op de weg. Omdat we vermoeid waren van het skieen van die ochtend en het opruimen, pakken, was het moeilijker om wakker te blijven dan op de heenreis, maar uiteindelijk kwamen we heelhuids aan om ongeveer 7 uur 's ochtends en zijn Joke en ik meteen het bed ingedoken om nog een paar uur te slapen.

Onderweg nog wel een klein 'akkefietje' gehad in de buurt van Luxemburg, er begon namelijk een lampje te branden op mijn dashboard. Omdat dit een motortekentje was (gele kleur) dacht ik aan grote problemen en zette de auto meteen op de vluchtstrook. We konden zo snel niet vinden wat er was en zijn toen doorgereden naar een afslag, waar we veiliger stonden. Daar bleek het te gaan om het electrisch gedeelte van de auto...dat is nogal een uitgebreid gebied, maar uiteindelijk concludeerden we dat er 2 lampjes stuk waren, 1 stadslicht en 1 kentekenplaat verlichting en die zouden de aanleiding zijn waarom dat lampje ging branden. Waarom Toyota dan niet een gloeilampje oid als waarschuwing laat branden ipv een motor tekentje ontgaat me enigzins, maar goed, verder geen noemenswaardige problemen meer tegengekomen.

Yildez en Dagmar hadden onderweg genoeg geslapen en hebben lekker tv gekeken (en ons even met 'rust' gelaten). Daarna zijn ze met vriendinnetjes gaan spelen zodat wij konden opruimen, wassen en de auto een schoonmaakbeurt geven. Om 5 uur hebben we lekker pannenkoeken gegeten bij de buren en dat was naast heel lekker ook heel gezellig!


08 januari 2005

Nou, het zit er dus alweer zo'n beetje op, het is nu 5 uur 's middags en we hebben alles in de auto zitten, het appartement is schoongemaakt en Joke is de kinderen ophalen om ze om te kleden voor de terugreis.

We zijn vanochtend wat later opgestaan dan de vorige dagen, omdat niemand meer les had. Daarna zijn we helemaal naar de top gegaan, zo'n 3200 meter, om daar een heerlijke blauwe afdaling naar beneden te skieen. Zelfs Joke, die eigenlijk nu voor de eerste keer op de ski's staat kon daar zonder vallen vanaf, terwijl er toch wel hele stijle stukken tussenzaten. Ik skiede voor de 4 kinderen uit en ze volgenden allemaal keurig het spoor, ook zij hebben een hele hoop bijgeleerd de afgelopen dagen! Er was een moment dat een snowboarder vlak langs Yildez skiede en daar schrok ze zo van dat ze zoef naar beneden ging, ik hield mijn hart vast kan ik je zeggen, want het ging daar ongeloofelijk stijl naar beneden; gelukkig kwam er uiteindelijk een vlak stuk waarop ze kon remmen, dat ze op de been is gebleven is mede te danken aan de goede skischool, want ik was er meteen achteraan gegaan maar kon ze nauwelijks bijhouden! Rond de klok van 12 hebben we een leuk terrasje opgezocht en hebben we van de zon genoten, want vandaag was het alweer een onbewolkte, zonnige dag. We hebben wat dat betreft ongeloofelijk veel mazzel gehad...

Tegen een uur of 1 zijn we de skis van de fam. Bongaerts naar de verhuur terug wezen brengen en hebben we heerlijk getafeld bij 'Le petite Ferme', een aanrader voor wie nog deze kant opgaat. Toen was het aan de ouders om op te ruimen en zijn de kinderen gaan spelen, eerst sleeen en daarna nog een iglo bouwen of zoiets, het is hier echt een sneeuwparadijs voor die meiden, je hoort of ziet ze nauwelijks, ze zijn heerlijk aan het buitenspelen in de sneeuw, helemaal top! Nu hopen dat de terugreis net zo voorspoedig gaat als de heenreis, en dan hebben we een geweldige vakantie achter de rug.

Bij deze wil ik speciaal alle vrienden en bekenden van de 2 MR2clubs bedanken, die deze vakantie mede mogelijk hebben gemaakt door hun bijdragen, jullie zijn helemaal geweldig! Yildez heeft volgens mij de leukste skivakantie achter de rug die ze ooit gehad heeft en daar zijn we heel blij om.


07 januari 2005

Vandaag weer zo'n fantastische dag achter de rug. Vanochtend hebben de kinderen de slalom proef met goed gevolg afgelegd en ik had de mazzel om het te zien gebeuren en mijn videocamera bij te hebben, dus alles staat erop. Ze zijn allemaal geslaagd voor de 1e ster en hebben een prachtige medaille/broche ontvangen.

Vanmiddag ben ik samen met Yildez gaan skieen, het was prachtig weer en rond een uur of twee zijn we met twee stoeltjesliften omhoog gegaan en hebben we een blauw/rode afdaling gedaan. Achteraf leek hij simpeler dan ie was, Yildez had op de stijle stukken best moeite, maar zonder te vallen is ze beneden gekomen en hebben we met zijn tweetjes lekker in een piste restaurant een warme chocomel gedronken. Echt heel fijn om dit samen mee te mogen maken!

Zometeen gaan we pannekoeken eten (Bert en Ellie, ik zal het even met Joke overleggen, aanbod klinkt heel goed en het zou fijn zijn om weer eens bij te praten...zal het jullie laten weten), en dan hebben we morgen nog om met de 2 families wat leuke en relaxte afdalingen te gaan doen. We zullen het rustig aan doen en van het mooie weer genieten door op zijn tijd een terrasje te pakken, want ook vandaag was het weer een prachtige blauwe lucht en een heerlijke temperatuur, als dat morgen ook zo is boffen we ontzettend voor de tijd van het jaar!


06 januari 2005

Het is heel lastig om hier een computer te pakken te krijgen...er zijn er vijf en je koopt internet tijd, maar blijkbaar zijn er hier zo verslaafd dat ze 200 minuten kopen of meer...heel bizar, maar ik heb er weer 1, opnieuw met een bizar toetsenbord, daar gaat mijn 10 vinger blindsysteem! Het heeft de hele nacht gesneeuwd hier, wat dat betreft zijn we echt zondagskinderen, de zon komt nu tegen een uur of 11 door de wolken heen en de pistes zijn weer fantastisch! Heb nog nooit zo mooi skiweer meegemaakt...Yildez voelde zich niet helemaal lekker vanochtend, ze is wel gewoon meegegaan, hopen dat het goed blijft gaan, het is onvoorstelbaar wat een energie ze nog heeft, eerst 3 uur skieen en dan de hele middag nog spelen, en dan te bedenken dat ze al zoveel chemo's achter de rug heeft, een echte doorzetter is ze en daar ben ik heel trots op!


05 januari 2005

Ik zit achter een heel vreemd toetsenbord op dit moment, dus hou het kort...Vandaag was de leraar weer helemaal top, ze kwamen allemaal met een glimlach terug. Het weer is fantastisch, veel zon, de pistes worden nu wel wat minder. Vanmiddag zijn we met zijn allen een afdaling gaan doen, ging nogal moeizaam, want het was allemaal op hopen geskied, maar we zijn heelhuids aangekomen en daar gaat het om, nietwaar!


04 januari 2005

Eindelijk even tijd voor een internet update, in het complex van Harry en Ine is een internet cafe, dus dat is uit de kunst. Ik zal ook nog even de vorige twee dagen invullen, want we hebben al veel meegemaakt.

Vanochtend konden we in ieder geval al beter uit ons bed komen en waren we goed op tijd bij de verzamelplaats. Ieder ging daar zijn eigen weg en we hadden om 12uur weer afgesproken. Ik heb een heel stuk van het ski gebied 'verkent' om later de kids mee naar toe te kunnen nemen. Aangekomen bij de verzamelplaats waren ze zo'n beetje allemaal aan het huilen. De meester was gisteren zo lief, maar vandaag was hij alleen maar uitgevallen naar de kinderen. Ze hadden rode pistes gedaan, blauwe en groene, als ik het zo hoorde hadden ze nog bijna meer pistes gedaan dan ikzelf. Ze hadden ook geen pauze gehad! Allemaal waren ze doodop. We zijn naar het appartement gegaan en hebben lekker soep met brood gegeten. Na het eten kregen de kids alweer nieuwe energie, want er moest natuurlijk in de sneeuw gespeeld worden. Omdat ze zo vermoeid waren hebben we niet meer geskied. Ze zijn lekker met sleetjes aan de gang en met de iglo, die al aardig vorm begint te krijgen. Omdat wij ook best wel vermoeid zijn in de benen, ik had na mijn laatste afdaling ook verzuurde benen, hebben we besloten niet meer te gaan skieen, er komen nog meer dagen nietwaar.

O ja, vergeet nog te vertellen dat we prachtig weer hebben hier. Al 2 dagen hebben we een strakblauwe hemel, 's nachts is het wel koud, maar als het zonnetje er zo rond een uur of 10 s ochtends boven de bergen uit komt wordt het heel aangenaam. Als dit zo door gaat hebben we allemaal een bruine kop, en dat in de eerste week van Januari, wie had dat kunnen denken! Verder valt het met de drukte heel erg mee hier in Val Thorens, je zou niet zeggen dat alles stampvol is, er is op de pistes voldoende ruimte en geen lange wachtrijen bij de liften, het gebied is dusdanig groot dat het zich blijkbaar allemaal verspreid. We hebben het hier prima naar ons zin, nu maar hopen dat de leraar van de kids morgen een beetje aardiger doet, want anders stoppen we met de lessen en ga ik de kinderen verder lesgeven. Lijkt me ook wel leuk trouwens...


03 januari 2005

De eerste dag skieen. Het viel om te beginnen niet mee om op tijd op de verzamelplaats te zijn, als je de nacht ervoor niet geslapen hebt wil je je nog wel eens omdraaien nietwaar...dus iets te laat kwamen we onderaan de skipiste aan, waar de klassen zich verzamelden. De kinderen kwamen gelukkig bij elkaar in een klasje, Harry en Ine in een gevorderde klas en Joke in de beginnersgroep. Iedereen gelukkig. Ik heb me de ochtend in de buurt opgehouden om de kinderen een beetje van een afstandje in de gaten te houden. Ze hebben les van 9 uur tot 12 uur en tussendoor kregen ze warme chocomel, dus ze vonden het erg leuk, maar ook erg vermoeiend.

We besloten om de kinderen die middag niet meer mee de sneeuw in te nemen, althans niet op de ski's. Joke was ook heel moe, dus de kids gingen een iglo bouwen en Joke hield het een beetje in de gaten. Ik ben samen met Harry en Ine wat afdalingen gaan doen, maar al snel bleek dat we erg vermoeid waren en we zijn niet al te laat weer terug gekeerd naar het appartement. De kinderen waren niet bij hun iglo weg te krijgen, bijna 4 uur lang hebben ze in de sneeuw gespeeld, met sleetjes enzo, ze hadden ook een prachtige kleur op hun gezicht gekregen.


02 januari 2005

Nous sommes arrive! We zijn zaterdagavond om even na 8 uur 's avonds vertrokken en kwamen na een rustige rit om even na 9 uur 's ochtends in Val Thorens aan. Het was onderweg wel regenachtig, dus vermoeiend om te rijden, maar er was niet veel verkeer op de weg, dus dat hadden we goed gegokt. De meiden hebben bijna de hele reis geslapen, dus waren ze er voordat ze er erg in hadden.

Val Thorens is een prachtig bergdorp, dat helemaal in de sneeuw ligt. Toen we aankwamen was het nog niet druk en zijn we meteen naar het boekingskantoor gelopen. De sleutel van Harry en Ine was er al, dus konden we alvast in hun appartement. Wij moesten maar om half drie terugkomen...dat deden we dus, maar toen stond me er toch een rij. Uiteindelijk hoorden we dat onze sleutel er nog niet was (terwijl je om 10 uur uit je huisje moet!) en dat we terug moesten komen om 6 uur. Toen stond er een zo mogelijk nog grotere rij, maar met een beetje dringen en voorrangregels (we hadden al ingechecked) kregen we dan eindelijk de sleutel. Het appartement viel ons alleszins mee. Het is veel ruimer dan we gedacht hadden, een woonkamer met keuken, 2 aparte slaapkamers, aparte badkamer en wc en veel bergruimte. We zitten alleen niet in hetzelfde complex als Harry en Ine, die zitten aan de skipiste. We hebben het dan ook zo geregeld dat onze skis en schoenen bij hun in de skiruimte staan, zodat we niet ver hoeven te lopen 's ochtends. Per saldo hadden we dus in Val Thorens niet zoveel baat bij onze vroege aankomst, maar dat zijn de geneugten van het hoogseizoen zullen we maar zeggen...veel mensen worden er aggresief van na een lange autorit, ik ook bijna, maar na een avondwandeling in de sneeuw kon ik het toch weer goed van me afzetten, het is tenslotte vakantie nietwaar, we hebben niets te maken met al die andere mensen, het gaat om ons plezier en dat laten we niet vergallen...


01 januari 2005

Nou, de jaarwisseling is hier dus ook weer achter de rug..hebben het heel gezellig gevierd hier met de familie, Joke d'r ouders waren er, Gert en Eva (Joke d'r broer) en twee vrienden van Gert/Eva, Edwin en Tessa. Yildez en Dagmar wilden dus niet naar bed en zijn opgebleven tot 12.00 uur, ging een beetje moeizaam maar het was wel heel gezellig. Om 11.00 uur heb ik samen met de meiden alvast mijn vuurwerk afgestoken, de meiden hun sterretjes en trekrotjes. Toen ging het helemaal los hier in Slikkerveer, er zijn toch nog een aantal ritjes uit Belgie niet onderschept zullen we maar zeggen. We zijn met zijn allen op de dijk gaan staan en hebben genoten van al het moois, duurde zeker tot kwart voor 1 voordat de meesten erdoorheen waren. Yildez en Dagmar waren alweer naar binnen gegaan en lagen op de bank te slapen.

Nu zijn we bezig de koffers te pakken en de voorbereidingen te treffen voor ons avontuur in Val Thorens. Als het goed is hebben we alles....maar daar kom je toch pas ter plekke achter nietwaar. We gaan zo tegen de klok van achten rijden en rijden dan de nacht door, hopelijk is het dan redelijk rustig op de weg en komen we ergens in de ochtend aan. Kunnen we alles gaan regelen van skischool enzo om er maandag vol tegenaan te gaan!

Met Yildez gaat het nog altijd goed, hoewel ze gisteren met mij in het winkelcentrum was en toen klaagde dat ze moeite had om lucht te krijgen/haar longen vol te krijgen. Weet niet of dat dit door de uitlaatgassen kwam die in de parkeergarage hingen of dat het iets anders is...Val Thorens ligt nml. op 2300 meter en de lucht is daar wat ijler, dus zit er volgens mij minder zuurstof in de lucht. Nou ja, we zien wel hoe het allemaal loopt. We hebben daarnet nog even samen de webcams bekeken en Yildez geniet er al van, dus het gaat beste goed komen.

Als er daar een internet cafe is zal ik proberen zo nu en dan een berichtje hier te posten, foto's komen dan als we terug zijn..