Yildez' Nieuws

30 april 2005

Koninginnedag, zo langzamerhand traditie dat Yildez samen met Vera in het centrum van Ridderkerk spulletjes verkoopt. We waren om half negen ter plaatse maar er was al zo goed als geen plaatsje meer, gelukkig konden we nog ergens tussen, anders was het wel heel sneu geweest. Er waren mensen die al om 3 uur 's nachts waren gaan zitten voor een goed plekkie, kun je nagaan! Het liep niet echt storm bij onze kraam maar uiteindelijk hebben de kids toch zo'n 13 euro opgehaald, vooral toen ze alles voor een 'duppie' riepen kwamen de koopjesjagers als vliegen op de stroop af (en scheelde het weer een heleboel 'troep' mee naar huis nemen).

Dagmar was samen met Joke naar de korfbal, waar ze 's ochtends met de versierde fietsen een mooie tocht hebben gefietst. 's Middags waren er allemaal spelletjes te doen en was het ontzettend gezellig met veel kinderen die hun best deden om de begeerde prijzen te winnen. Ook was er een rad van fortuin en werden er lootjes verkocht voor de oudere aanwezigen. Verder nog een mini rommelmarkt.

's avonds de traditionele lampionnenoptocht achter de fanfare. Helaas kon Yildez niet meer, die zat helemaal stuk van de vermoeiende dag. We waren nog geen 100 meter van huis toen ze al aangaf het niet te zien zitten, ze was te moe. Daarop is ze naar huis gegaan en ben ik iets later met haar achter op de fiets (met lampion) richting de fanfare gereden. Hebben we toch nog een behoorlijk stuk meegereden en alles was weer goed...zowel Yildez als Dagmar zijn werkelijk in slaap gestort zoals dat heet...


24 april 2005

Vandaag was het de dag waarop Iris haar 1e communie deed in de RK kerk. Joke is daar 's ochtends naar toegegaan met de kinderen, ik heb me vooral bezig gehouden met het 'verbouwen' van de achtertuin. Om 16.00 uur waren we uitgenodigd bij de fam. Bongaerts om de 1e communie van Iris te vieren. Het was gezellig druk met familie en vrienden, een grote partytent, lekkere hapjes en drankjes en niet te vergeten een groot springkussen voor de talrijke kinderen. Hele voorstellingen werden gegeven op het springkussen, Yildez en Dagmar lieten de mooiste salto's zien. Het weer zat enorm mee, een lekker zonnetje ipv de regen die de hele week voorspelt werd, dus we hadden het goed naar ons zin. Als de foto's gelukt zijn komen er nog een paar op de website...


23 april 2005

Alweer een hele drukke dag. 's Ochtends zijn we naar Amsterdam gereden omdat we met zijn vieren waren uitgenodigd voor de premiere van de televisie-serie 'Villa Neuzenroode'. Dit was in het Tuschinski theater, waar we opgewacht werden door een hele bende cliniclowns. Ook de clown (Puk) waar Yildez mee 'chat' was er aanwezig. Zij had een brief bij zich voor Alkian die ze samen met Yildez geschreven had terwijl ze aan het webcammen waren. We moesten door een hele lage deur (kinderen konden doorlopen, volwassenen moesten bukken; om te benadrukken dat de kinderen centraal stonden) en kwamen toen in de centrale hal, waar het al behoorlijk druk was. Er was een tafel met allerlei lekkernij voor kinderen uitgestald, van minibroodjes met chocola tot witte muizen, drop en noem maar op. Er waren ook een aantal bekende acteurs uitgenodigd, die in de serie meespelen.

Om 11.00 uur mochten we door naar de grote zaal waar een aantal voorstukjes werden vertoond, de cliniclowns haalden gedurende de voorstelling allerlei gekke dingen uit en de hoofdrolspeler in het verhaal (ook een clown) speelde nog een stukje mee voor het grote scherm, achternagezeten door de boeven....heel spannend allemaal. Toen het allemaal klaar was kregen de kinderen nog een tas met spulletjes mee voor thuis en zijn we weer huiswaarts gekeerd.

's Middags is Dagmar met ons meegeweest naar het korfballen, waar we echter met 21-15 verloren. Yildez is lekker met een buurmeisje gaan spelen, die had niet zoveel zin in het korfbalavontuur.


22 april 2005

De dokter had helaas geen goed nieuws voor ons, de AFP waarde is weer opgelopen....omdat we toch in deze medicijnen geloven wordt de hoeveelheid iets naar boven bijgesteld. Volwassenen krijgen namelijk 4 keer per dag zo'n capsule, Yildez zat op 2 keer per dag. Dit wordt nu 2 's ochtends en 1 's avonds. Verder was er te weinig bloed afgenomen om de magnesiumwaarde nog te bepalen, maar in overleg hebben we toch besloten dat het aantal magnesium tabletten naar beneden mag van 6 stuks per dag naar 4 per dag; dat scheelt dan weer.

Vanmiddag zijn Joke en de kids weer bij Alkian op bezoek gegaan en Yildez en Dagmar mochten hem even vasthouden. Ze hebben ook een mand met kadootjes gebracht zodat ze elke dag er 1tje mogen uitpakken. Ze zijn helemaal gek van hun neefje en kunnen niet wachten tot ze weer mogen langsgaan!


20 april 2005

Vanochtend weer naar het ziekenhuis voor de gebruikelijke controles. De dokter vond Yildez er erg goed uitzien. De eenvoudige bloedtests waren goed (HB etc), nu is het wachten op het magnesium gehalte en de AFP waarde natuurlijk..worden weer spannende dagen.

Vanmiddag was het een drukke, maar gezellige middag. Om 2 uur zijn Yildez en Dagmar naar het circus geweest, waar ze het heel goed naar hun zin hebben gehad, om 4 uur was de voorstelling pas afgelopen dus aardig waar voor hun geld. Verder heeft Yildez sinds kort contact met de cliniclowns via internet. Er is een speciale site in het leven geroepen voor zieke kinderen waar ze met de clowns kunnen communiceren (via webcams). Elke woensdagmiddag om half vijf heeft ze een half uur met de clowns. Ik heb er een stukje van gezien maar het is echt heel grappig, ik heb ze in ieder geval heel veel horen lachen. Het leuke is dat Dagmar ook mee kan kijken en ze in feite een prive voorstelling krijgen die ook nog eens heel interactief is, want ze praten gewoon met elkaar en maken samen grapjes. Zo wilde de clown de kamer wel eens zien dus vroeg hij of Yildez de computer even de huiskamer rond wilde dragen. Dagmar nam dit letterlijk en riep mijn hulp in om dit even te doen.....we hebben er in ieder geval hard om kunnen lachen!


17 april 2005

Zo, we zijn net terug van een ontzettend gezellig, maar toch ook wel weer vermoeiend weekend in Limburg.

Vrijdag uit school zijn we naar Geleen gereden, om te gaan logeren bij Karin (nicht van Ron) en Paul met hun dochters Simone en Lisanne. Toen we aankwamen stond de tafel al gedekt voor ons en hebben we heerlijk gegourmet, pas bij 10en waren we helemaal voldaan en konden de kinderen hun slaapplaats gaan zoeken. Uiteindelijk besloten we om alle luchtbedden op 1 kamer te leggen en de 4 meiden gezellig naast elkaar te laten slapen...en het ging nog hartstikke goed ook! Blijkbaar waren ze allemaal heel moe want we hebben ze niet meer gehoord die dag.

Zaterdag vierde Oma Rietje haar 89e! verjaardag en dat is dan bij uitstek de dag om alle familie uit alle hoeken van het land naar Limburg te laten reizen, sittard om precies te zijn. Tegen drie uur werden we verwacht bij het bowling centrum in Sittard, tot die tijd hebben we met zijn allen in Sittard gewinkeld. Het was heel erg leuk om alle familie weer eens te zien daar, ook het bowlen viel niet tegen, beetje disco geluiden en licht. Oma was er met Tante Bets (haar oudere zus van 97) en ze kwamen ogen tekort! Yildez hield zich vooral bezig met het jonge grut. Zo was er Manon, dochtertje van DerkJan (Neef van Ron) en Sandra. Die was net 1 jaar oud en heel ondeugend, Yildez moest voortdurend achter haar aan om alles in goede banen te leiden. Verder was er net een zoontje geboren bij Erwin (ook een neef van Ron) en Shirley. Omdat Yildez dus helemaal gek is op babies mocht ze Djunaidy ook even vasthouden, een mooie foto is te vinden in het fotoalbum, een prachtig ventje! Na het bowlen gingen we naar het zalencentrum waar we oma's verjaardag gevierd hebben met koffie, vlaai, soep en belegde broodjes. Oma werd ontzettend verwend door alle aanwezigen en Oma had voor alle achterkleinkinderen nog een mooi kadootje. Vroeg in de avond was het feest afgelopen en zijn we weer naar Karin en Paul getogen. Om even voor middernacht kregen we het verlossende telefoontje dat Gert en Eva een zoon hadden gekregen, zijn naam is Alkian. Hij is ongeveer 50 cm groot en weegt 8 pond. Alles was gelukkig goed gegaan bij de bevalling en moeder en kind maakten het goed, er wachtte dus een leuke verrassing voor de kids de volgende ochtend!

Op zondag gingen Paul en Ron al vroeg naar de sporthal in Geleen, want daar werd een motorbeurs georganiseerd en we waren gevraagd daar hand en spandiensten te verrichten. Marktkramen sjouwen, stands opbouwen, verkeer regelen, motorstalling begeleiden noem maar op, alles wat maar nodig was. Gelukkig was er ook nog tijd om zelf over de beurs te struinen! De 6 meiden gingen naar het Kinderspeelcentrum Heerlen, waar ze zich de hele dag prima vermaakt hebben. Bij Karin en Paul nog even patatjes gegeten met frikadel en daarna in sneltreinvaart richting Rotterdam, want we moesten natuurlijk op kraamvisite bij Alkian! Eva was heel erg moe dus zijn we maar kort gebleven, maar het is een prachtig kereltje en er zullen nog vele foto's volgen van onze kids met Alkian, maar dat moet even wachten tot hij een paar dagen ouder is. Wel alvast een fotootje in het fotoalbum geplaatst. Al met al een heerlijk weekend gehad, Dagmar had het zelfs zo naar haar zin gehad dat ze maar bleef huilen toen ze thuis was, ze wilde het liefst meteen naar Limburg verhuizen want het was daar zo gezellig....wij geprobeerd uit te leggen dat het in Limburg niet altijd feest is zoals dit weekend maar dat wilde er niet echt in; nou ja, beter zo dan dat het niet plezierig was nietwaar?


13 april 2005

Even kort een berichtje van ons, geen nieuws is voorlopig goed nieuws namelijk. Met Yildez gaat het goed, ze is alweer helemaal opgeknapt van haar verkoudheid en heeft hem nu doorgegeven aan Dagmar, die aardig hoest zo nu en dan. Verder heeft ze SIMS helemaal ontdekt, is bijna niet meer achter de computer weg te slaan...een hele stad heeft ze gebouwd met diverse families en huisdieren, noem maar op. Ik heb een paar leuke foto's van de meiden gemaakt die ik hopelijk nog deze week op de computer zal zetten.

O ja, Yildez slaapt al een paar dagen nauwelijks meer van de spanning...haar (Griekse) Tante Eva is namelijk in verwachting van een kleintje en ze was inmiddels al uitgerekend, dus neemt de spanning met het uur(!) toe. Yildez praat over niets anders meer en houdt het al bijna niet meer uit. Dit is natuurlijk de perfecte afleiding, maar laten we wel hopen dat het babytje nu snel komt, want nachtrust is ook belangrijk nietwaar?


03 april 2005

Ons weekend was weer eens heerlijk uitrusten en dat met prachtig weer! Zaterdag iedereen korfballen, en zowaar ook iedereen gewonnen...Yildez moest in de streekderby tegen Ten Donck, waar ze in de zaal nog van hadden verloren. Ze wisten dit duel echter met 7-2 te winnen dus dat is bij deze rechtgezet. Tegen het eind van de middag waren we allemaal terug bij onze kantine en hebben we heerlijk patatjes met frikadel gegeten op het terras in het zonnetje.

Zondag hebben we uitgeslapen en zijn de kids met de buurmeisjes gaan spelen. Ik ben begonnen aan een grote klus in de achtertuin, wat heel wat zweetdruppeltjes kost onder het zonnetje. Maar beter zo dan met regen nietwaar? Na het eten vanavond verrastte Yildez ons met een heerlijke schaal met hapjes en voor ieder een drankje, dus we werden lekker verwend.