Yildez' Nieuws

30 november 2005

Ook vandaag is het best wel goed gegaan. Yildez heeft tot even na 11 uur op bed gelegen (en natuurlijk weer Harry Potter geluisterd, dit boek is ook op een haar na uit). Na het opstaan zijn we weer naar de MCD gegaan om broodjes te halen voor tussen de middag. Yildez heeft een pistolet op met rosbief....dure smaak heeft ze toch ;-)

Daarna heeft ze beneden gezeten/gelegen op de bank en is ze aan het vingerhaken geslagen. Op de een of andere manier heeft ze een crea bea periode. Tegen het eind van de middag zijn we naar de begraafplaats gegaan. Morgen is het namelijk 6 jaar geleden dat Ann (Yildez moeder) overleed. We hebben een plantje gekocht voor bij Ann en 1 voor bij Che, waar we ook even langs zijn gegaan. Was best wel even moeilijk (en koud!), maar wel goed dat we er even samen naar toe zijn geweest.

's Avonds had mevrouw trek in Chinees, dus even bij de plaatselijke nasi bakker langsgeweest en Yildez heeft daar aardig wat van weggewerkt. Ze was wel erg moe van alle inspanning en is in de loop van de avond op de bank in slaap gevallen. Voorlopig lijkt het weer een min of meer stabiele periode, de morfine pleisters doen goed hun werk. Morgen komt Danielle langs om kaarten te maken na schooltijd, past prima in de creatieve periode waarin Yildez zich nu bevindt!


29 november 2005

Vandaag wilde Yildez wel graag op bed blijven, ze had het al helemaal uitgedacht. Lekker lui naar Harry Potter luisteren en tegelijkertijd breien, het ziet er niet echt makkelijk uit, op je rug liggend breien maar het lukte Yildez toch (Rechtop zitten had ze geen zin in..). Het ging op zich best goed met haar, de hoofdpijn is voorlopig acceptabel sinds we de morfinepleisters verdubbeld hebben. Tegen het avondeten hebben we Yildez even naar beneden gehaald, daarna wilde ze toch weer naar boven, naar haar breiwerkje en Harry Potter. O ja, Danielle uit groep 8 kwam nog even langs om een zelfgemaakte kaart langs te brengen en even te kletsen met Yildez.


28 november 2005

Beetje laat dit nieuwsbericht, maar beter laat dan nooit. Yildez wilde vanochtend meteen naar beneden omdat ze er geen zin in had om weer een hele dag op bed te liggen. Oma kwam oppassen dus dat was meteen dubbel gezellig. Yildez is begonnen met een breiwerkje! Ze is een lapje aan het breien dat een schoen gaat worden voor 1 van haar knuffels. Ze heeft al een behoorlijk stukje gebreid en het gaat steeds beter. Het valt niet mee om de steken te maken, het zien gaat moeizaam met 1 oog en de handen bewegen een beetje, maar als je dan ziet hoever ze toch al weer gekomen is kan je daar alleen maar bewondering voor hebben, dat doorzettingsvermogen..

Er kwam een mooi kettinkje met de post helemaal uit Curacao! Daar zit namelijk iemand die we indirect kennen via Mark en Annelies van de MR2 Club, ze heet Sylvie. Zij is uit Nederland vertrokken een tijdje geleden om bij het Seaquarium met de dolfijnen te gaan werken, is dat niet toevallig! De wereld is soms wel heel erg klein. Als je dit leest Sylvie, Yildez was heel blij met je kaarten en het kettinkje! Ze vond het leuk om weer eens iets van de dolfijnen te horen, doe ze maar de groeten terug.

's Middags kwam Larissa nog even op bezoek bij Yildez en bracht ook een ketting mee met dolfijnen, da's ook toevallig he? Kan Yildez in ieder geval afwisselen, dat is ook niet gek toch?

Van een collega van Joke kregen de meiden allebei nog een kleine knuffel van Diddl, Diddl had in zijn handen de letter Y en D, dus wisten ze gelijk welke Diddl voor wie was.

Ondanks dat Yildez bijna de hele dag beneden was ging het toch best goed, ze is uiteindelijk tegen tien uur naar bed gegaan en is als een blok in slaap gevallen.


27 november 2005

Ook zondag was per saldo best een goede dag. Yildez is lang op bed blijven liggen en in de middag kwam eerst haar vriendin Amy op bezoek en later haar klasgenoot Alexander. Het Harry Potter boek is ook weer uit en de eerste CD's van 'De Vuurbeker' zijn alweer gedraaid. Eind van de middag een lekker warm bad genomen. Daarna aangeschoven voor het avondeten; Dagmar was bij Iris spelen en avondeten dus we waren met zijn drietjes. Joke had daarom speciaal een ovenschotel gemaakt van aardappelpuree met witlof, ham daaromheen en ei erover, daarover weer kaas. Smullen dus! Gezellig een tijdje televisie gekeken (natuurlijk voetbal...en wat was Feyenoord buitenaards bezig vandaag, deze zondag kan niet meer stuk!). Zoals AyMei al aangaf, we gaan nu voor een volle week van goede dagen, want dit smaakt natuurlijk naar meer. We richten ons nu op 5 december, het is dichtbij maar toch nog ver weg, geen idee hoe we er dan voor staan maar de voorpret kan vast beginnen..


26 november 2005

En dan zit er gewoon weer een hele goede dag tussen! Vanochtend heeft Yildez lekker uitgeslapen. Om een uur of elf kwamen Gert en Eva oppassen, want Joke ging het Deutz Sinterklaasfeest voorbereiden. Dat werd van 12 tot 2 gehouden in Play City in Barendrecht en Dagmar ging daarnaar toe. Ik was die ochtend al vroeg opgestaan met Dagmar want ook het sinterklaasfeest van Uniqema werd vandaag gehouden, van 10 tot 12 wel te verstaan. Het was dus een drukke dag voor Sinterklaas en Dagmar...

's Middags gaf Yildez aan dat het best goed ging en dat ze graag naar het eerste wilde gaan kijken, dus om vier uur aangekleed en met de rolstoel in de auto richting de Beverbol gereden, waar we het eerste in een heftige wedstrijd tegen Nieuwerkerk zagen verliezen met 12-17. Thuisgekomen hebben we lekker patatjes gegeten en stond 's avonds natuurlijk Idols op het programma. En het kinder songfestival hebben we ook nog gekeken. Heerlijk, zo'n goede dag, weer beetje kunnen genieten dus!


25 november 2005

Vandaag een beetje een kwakkeldag, niet bijster goed en niet bijster slecht. De hoofdpijn is weer wat erger dan gisteren en Yildez heeft een behoorlijk deel van de dag geslapen. Daarom heen redelijk gegeten, Oma had groentensoep voor tussen de middag gemaakt en dat ging er goed in. De kip siam 's avonds ook een bord vol naar binnen, maar de kroepoekjes die erbij zaten waren toch wel het lekkerst. Zolang de eetlust er is gaat het toch niet zo verkeerd al met al en blijft ze in ieder geval sterk, wat toch heel belangrijk is.


24 november 2005

Vandaag heeft de enigzins stijgende lijn zich voortgezet. De hele dag is goed verlopen en de hoofdpijn was acceptabel. Het luisterboek van Harry Potter is inmiddels uit en de nieuwe zit er al weer in! Ook het eten is weer op zijn 'Yildez' opgepakt. Vanochtend 2 boterhammen zonder korstjes, 1 met kruidenboter en 1 met muisjes (wat een combinatie....). Tussen de middag fishfingers. Vanavond een gebakken zalm filet met aardappeltjes en sperzieboontjes. Al met al weer lekker verwend.

En niet onbelangrijk, Yildez heeft weer beneden gezeten van ongeveer 7 uur vanavond tot iets voor 12. Ondanks het gure weer buiten was het heel gezellig. Op naar weer zo'n goede dag!


23 november 2005

Het gaat gelukkig weer beter met Yildez! Vanochtend zag het er nog niet naar uit, bij het wakker worden was het bijna meteen overgeven geblazen. Daarna weer veel geslapen. Wat wel opviel is dat het hoesten nu zo goed als achter de rug is, de nacht was wat dat betreft ook een stuk beter gegaan en we hebben goed door kunnen slapen. Toen ik tussen de middag broodjes ging halen bij de MCD zei Yildez dat ze wel trek had in een pistoletje, die heeft ze over de middag verspreid langzaam naar binnen gewerkt.

Toen de dokter om half vijf langs kwam keek ze alweer een stuk helderder uit haar ogen en was ze behoorlijk spraakzaam. Met de dokter afgesproken dat we de pleisters verhogen van 25 naar 50 zodat we over een dag of twee niet langer morfine zetpillen hoeven te geven. Hopelijk wordt Yildez niet te suf van die extra morfine pleisters, het zal wel beter zijn dan elke keer die piek van de morfine zetpil. De dokter was erg tevreden over haar longen. Na ernaar geluisterd te hebben vond ze het 200% verbeterd ten opzichte van vrijdag. De peniciline kuur heeft zijn werk dus goed gedaan, waren de vieze tabletten tenminste niet voor niks.

Toen de dokter weg was vroeg Yildez wat wij gingen eten, ze had ook wel honger (wat wil je als je vanaf zondagavond niets meer gegeten hebt..). Uiteindelijk heeft ze een bakje kippensoep op, twee stukjes stokbrood en twee kipkluifjes. Later op de avond nog een danoontje ijsje...dus het gaat echt wel weer een stuk beter ineens. Als het maar niet te snel gaat voor haar maag...in ieder geval heeft ze weer van het eten genoten. Daarna een stukje voorgelezen. Toen vond ze het tijd voor de nieuwe Harry Potter CD 'de geheime kamer'.

Nu ligt ze lekker op bed te luisteren dus naar Harry Potter, weer dag en nacht verschil met gisteren maar wel heel fijn dat ze toch weer is opgeknapt. Als dit zo door zet kan ze misschien weer even naar beneden morgen, dat bed heeft ze inmiddels ook wel weer gezien!

Ook nog vermeldenswaardig, Inge de Bruijn vond het heel vervelend dat Yildez vorige week niet bij haar langs kon komen, dus heeft ze Yildez een boekje met hilarische momenten van bekende Nederlanders gestuurt met een persoonlijke tekst voorin geschreven. Toppie toch?


22 november 2005

Helaas weer geen goede dag vandaag. Het begon al vannacht, niet lekker door kunnen slapen. Halverwege de nacht extra morfine. Vervolgens moest ze naar de wc en daar moest ze ook nog eens overgeven. De rest van de dag is ze op bed blijven liggen met hoofdpijn. Niets gegeten en bijna niets gedronken, voor de tweede dag op rij nu. De belangrijkste medicijnen wel ingenomen. Rond vijf uur hebben we Yildez in bad gedaan, maar ook deze inspanning was eigenlijk teveel want weer overgeven. Ook al zit er al lang niets meer in de maag..dus extra pijnlijk. Na het bad in een schoon bed en dat lag toch wel lekker, dus vanaf dat moment heeft ze lekker kunnen slapen. Zometeen als wij naar bed gaan nog morfine, vraag me af of ze nog een opleving krijgt als tevoren, ze verzwakt nu heel snel. Gelukkig komt de huisarts morgen langs en kunnen we ook een professionele opinie krijgen hoe nu verder. Waarschijnlijk zal de pleister met morfine opgehoogd moeten worden.

Van Linda van Es kregen we alle Harry Potter boeken op CD te leen, 1 boek duurde zo'n 25 uur zagen we net! Hopelijk neemt de hoofdpijn zodanig af dat ze in ieder geval weer naar CD's kan luisteren, want dat doet ze heel graag. Wel hebben we ze voorgelezen uit een boek van Jacques Vriens (Weg uit de Peel), wat op een heel mooie manier beschrijft hoe het leven van de turfstekers er aan toe ging een goede eeuw geleden, Yildez droomt er graag bij weg.


21 november 2005

Helaas is het vandaag een ronduit slechte dag. Yildez voelt zich al de hele dag erg ziek, heeft echt overal pijn. Vooral haar hoofd maar ook haar benen doen ontzettend zeer en ze weet zich eigenlijk geen raad hoe te gaan liggen. Ze had ook veel problemen om overdag te slapen, hoewel ze erg moe was wilde de slaap maar niet komen. Om half vier moest ze overgeven en hebben we ze morfine gegeven. Om half zes nog een keer, eigenlijk moet er vier uur tussen de morfine zitten maar als het erg extreem is mag je een keer om de twee uur om de morfine spiegel op te bouwen. Dat hebben we dus maar gedaan, want dit is echt niet normaal meer. Nu (19.30 uur) slaapt ze gelukkig en is ze even stil, want het hoesten is ook nog altijd niet over. Het gaat dus met pieken en dalen, wat we al eerder gezien hebben. Een slechte vrijdag, een goed weekend en dan weer een slechte maandag. Wie weet komen er nu weer twee goede dagen?


20 november 2005

Yildez heeft vandaag lang op bed gelegen, voornamelijk door de hoofdpijn. Inmiddels boek 2 van Harry Potter uitgelezen (of uitgehoord...net hoe je het bekijkt). Om drie uur kwam Elise langs en samen hebben ze de rest van de middag op de slaapkamer doorgebracht met lekker kletsen. Tegen zes uur Yildez naar beneden gedragen voor het avondeten, lekkere biefstuk met aardappelkroketten, daar kom je natuurlijk je bed wel voor uit! Vervolgens het voetbal van het weekend gekeken (en Feyenoord deed weer eens goede zaken, ook al was daar een 17jarige invaller voor nodig). Na het blok en nog wat zappen was het weer tijd om het bed op te zoeken. De hoofdpijn was aan het eind van de dag wat minder geworden, nu hoest ze nog veel slijm op en dat moet met een goede hoestdrank ook tot het verleden behoren, want de peniciline kuur is nu net afgelopen en het is nog niet over..


19 november 2005

Gisteravond laat was het ergste gelukkig weer achter de rug. We hadden kort op elkaar wat extra morfine gegeven en dat hielp, tegen middernacht gingen wij ook naar bed en toen had Yildez weer het hoogste woord; ze had honger en dorst en kletste weer als vanouds. Na wat plakjes worst en een cracker te hebben gegeten (en een plakje van Oma's cake) ging ze slapen, wat redelijk goed ging, ook al moest ze de hele nacht veel hoesten.

's Ochtends lekker uitgeslapen en toen voelde ze zich al veel lekkerder. Het ging zelfs zo goed dat ze 's middags met ons is meegegaan naar de Beverbol, waar we een wedstrijd moesten korfballen. Annelies was ook mee zodat als het toch niet ging, ze met Yildez terug naar huis kon gaan. Dit was echter niet nodig, Yildez hield het de hele middag uit totdat we weer naar huis gingen! We hebben trouwens met 15-10 gewonnen, na een 11-6 ruststand stokte de productie van doelpunten in de tweede helft, maar omdat we er evenveel maakten als de tegenstander kwamen we verder niet in gevaar. Bij thuiskomst lekker patatjes gegeten met zijn allen, dat hadden we gisteren niet gedacht. Zo is het toch nog een prima zaterdag geworden!


18 november 2005

Yildez heeft helaas een hele slechte dag vandaag. Om 11.00 uur probeerde Joke haar wakker te maken voor het ritje naar het Sophia, maar het ging gewoon niet. Ontzettende hoofdpijn en misselijk, Yildez zag het niet zitten om uit haar bed te moeten. Dus dat ging niet door. De rest van de dag is ze op bed blijven liggen, daarstraks was de huisarts er even om naar haar longen te luisteren onder andere en toen moest ze van de inspanning voor het hoesten en zuchten helaas overgeven. Dus drie keer niks vandaag. Extra morfine gegeven in de hoop dat ze zich met een goede nachtrust morgen weer wat beter voelt. Er kwamen ook nog een paar vriendinnen van school langs maar die konden helaas niet blijven. Hopelijk een andere keer..


17 november 2005

Nou, gelukkig is het deze keer wel gelukt, Yildez is bij haar ploeg (de D2 en ook de D1) op bezoek geweest tijdens de training. Omdat ze dit koste wat het kost door wilde zetten is ze tot vijf uur 's middags op bed blijven liggen om kracht op te doen. Toen had ze ook bijna het hele Harry Potter boek tot zich genomen via de luisterCD's, nog 1tje te gaan.

Na het late opstaan hebben we met zijn viertjes het avondeten gegeten en is Dagmar met Joke naar haar training gegaan, ik ben met Yildez naar de Beverbol gereden waar de D1 en D2 trainden. We kwamen aan toen ze druk bezig waren en zijn eerst even naar de kantine gegaan, waar een aantal moeders gezellig aan het kletsen was. Eén daarvan (Leona) nam Yildez even mee naar de tribune, waar ze naar het korfballen hebben gekeken en lekker hebben gekletst.

Na afloop van de training gingen we weer naar beneden en de zaal in, iedereen kwam om Yildez heen staan en ze hadden een enorme grote kaart voor Yildez (natuurlijk van Diddl) en een kado van geld dat ze ingezameld hadden. Een mooie placemat met allemaal lekkernijen kreeg Yildez uit handen van haar vriendin Amy. Ook kreeg ze nog een mooie kaart die de moeder van Richard zelf gemaakt had. Daarna zijn we weer huiswaarts gereden, want Yildez was er erg moe van geworden.

Morgen staat er weer iets bijzonders te gebeuren, Yildez gaat namelijk Inge de Bruijn ontmoeten in het Sophia! Een en ander is geregeld door de voorzitter van Korfbalvereniging Bolnes, Jos de Vos. Die had contacten via via en zo is het geregeld dat Yildez Inge de Bruijn even kan ontmoeten als ze bezig is met een filmpje in het Sophia Kinderziekenhuis. Joke zal daar met Yildez naartoe gaan. Wordt wel vroeg opstaan voor Yildez (rond het middaguur zou het plaatshebben), maar dat heeft ze er zeker voor over. Joke neemt het fototoestel mee, dus wellicht dat we van het weekend de foto's op de site kunnen zetten, vooropgesteld dat Yildez zich morgen goed genoeg voelt natuurlijk!.


16 november 2005

Vandaag een redelijke dag. Yildez wilde graag uitslapen dus een paar keer gevraagd vanochtend of ze er al uit wilde komen, maar elke keer nul op het rekest. Uiteindelijk om half twaalf maar doorgezet, anders is het al middag voordat het bed verlaten wordt en dat is toch ook wel een beetje te...

Yildez voelde zich erg misselijk en had veel hoofdpijn, maar we zouden naar de MCD gaan om broodjes voor tussen de middag te halen en dat wilde ze graag doorzetten dus aangekleed en in de rolstoel plaatsgenomen. Gelukkig was het net droog geworden en konden we tussen de buien door naar de MCD..het was bij tijd en wijle wel waterkoud en we waren een deken voor haar benen vergeten, dus helemaal lekker was het niet. Na de broodjes en roze koeken opgehaald te hebben (had Yildez spontaan zin in) weer net voor de volgende bui naar huis. Snel Dagmar met de auto opgehaald want anders was die drijfnat geworden en samen van de broodjes gesmuld.

Om ongeveer half vier kwamen Femke en haar familie bij Yildez op bezoek. Femke is Yildez' vriendin sinds het ziezozomerzooi kamp en Yildez vond het maar wat gezellig dat ze kwam. Tegen vijf uur werd Yildez erg moe en vertrok de visite weer. Yildez had met Joke weer afgesproken dat de inmiddels beruchte kipkluifjes vanavond weer op tafel zouden komen, maar ze was zo moe dat we die kort op het avondeten geserveerd hebben. Vroeger dan normaal ging Yildez naar bed. Wel hebben we een nieuwe voorleesCD/boek van Harry Potter bij de bibliotheek gehaald dus daar ging ze naar luisteren. Al met al best een geslaagde dag, ook al was Yildez tegen de avond ineens heel verdrietig dat ze niet meer naar school kon en alsmaar thuis moest blijven. Maar ze begreep ook wel dat dat op dit moment gewoon heel erg moeilijk is. Misschien dat we ze voor een korte tijd even in de klas kunnen brengen. Voor morgen heeft ze het plan opgevat om alsnog bij de training van de D's te gaan kijken, ze mist haar ploegje (en Amy met name) heel erg. Dat moet toch lukken als ze zich verder goed voelt).

Voor de Slikkerveerders onder de lezers..ja het klopt, er staat een bord 'Te Koop' in onze tuin. Dat heeft niets te maken met Yildez, of de situatie waarin we ons bevinden, maar alles met het feit dat we in deze moeilijke periode tegen ons 'droomhuis' zijn aangelopen. Het staat ongeveer 5 huizen verder, net om de hoek. Dus we gaan niet uit de buurt weg (zouden we ook voor geen goud willen) maar krijgen een huis wat helemaal aan onze wensen voldoet, met de mogelijkheid om mijn hobby in de bijbehorende garage uit te oefenen (klussen aan auto/motor). Daarom gaat ons huis in de verkoop, maar omdat een en ander pas volgend jaar mei speelt is dat verder niet belangrijk voor nu...Yildez, daar gaat het nu om. Maar dat spreekt voor zich.


15 november 2005

Kort samengevat zou je kunnen spreken van een stabiele situatie. Vanochtend is Yildez al vroeg naar beneden gekomen en heeft ze op de bank plaatsgenomen. Eerst kwam Oma Plonie oppassen toen Joke naar de fitness was en daarna natuurlijk Joke zelf. Er kwamen weer een aantal kaarten via de post, eentje van de MCD medewerkers en een van Femke's groep 7 (het vriendinnetje van Yildez tijdens de kampweek "Zie zo zomerzooi"). Yildez heeft Femke aan de telefoon gehad en morgenmiddag komt Femke met haar moeder even langs! Ze wonen in Werkendam op een grote boerderij, waar Yildez al eens een dag gespeeld heeft. Femke heeft ook al eens bij ons gelogeerd en het klikt enorm goed tussen die twee.

Op dit moment is het half elf 's avonds en Yildez is nog altijd op, geniet van een bakje chips of zo. Vanmiddag was de hoofdpijn even heel heftig aanwezig, maar die zakte gelukkig weer en toen heeft ze zelfs bij ons aan tafel warm eten gegeten, wat ook al een tijd geleden is. Jammer dat het niet zulk goed weer was, want om nou in die regen een ommetje in de rolstoel te maken is niet echt leuk. Morgen hoopt ze samen met mij broodjes te gaan halen voor tussen de middag bij de MCD.


14 november 2005

Voordat ik naar het werk ging heb ik Yildez naar beneden geholpen en is ze op de bank gaan liggen. Opa Kees kwam eerst oppassen en in de middag werd hij afgelost door Annelies. Yildez at een pistolet tussen de middag en toen Annelies kwam hebben ze de pyama omgeruild voor haar gewone kleren, want ze zouden de kinderpostzegels rondbrengen bij de MCD en in de buurt. Iedereen wilde Yildez en Annelies wel even binnen uitnodigen, maar ze hadden een hele lijst af te gaan en dan waren ze nu nog niet klaar geweest. Het was ook best wel koud vanmiddag.

Om iets na drie uur besloten ze nog even naar school te lopen omdat Dagmar om kwart over drie uit school zou komen. Ze stonden voor de school toen Yildez' haar klas zag dat Yildez buiten stond. De juffrouw maakte meteen van de gelegenheid gebruik om naar beneden te komen met de doos met lootjes, want ze zouden aan het eind van de middag lootjes trekken voor Sinterklaas. Nu had Yildez het voorrecht om het eerste lootje te trekken! Yildez vond het best moeilijk begreep ik van Annelies om ineens weer bij school te zijn en alle mensen daar weer te zien, incl. haar klasgenootjes. Daarom zijn ze ook niet te lang meer blijven staan toen Dagmar uit school kwam en zijn ze weer naar huis gelopen. Wel heel fijn natuurlijk dat ze weer even lekker naar buiten is geweest.

Vanavond had Yildez grote honger en Annelies' kookkunsten waren ernaar dus heeft ze twee borden 'beef shanghai' op. Daarna hebben we een lekker bad voor haar gemaakt, toen kwam ook Dagmar thuis van het trainen en die moest ook nog in bad dus die plonsde maar gelijk bij haar zus in bad, wat niet helemaal in goede aarde viel...een bad is toch wel een beetje klein voor twee van die grote zussen! Daarna is Yildez lekker op bed gaan liggen, maar niet zonder de afspraak dat wij om een uurtje of tien wat kipkluifjes zouden komen brengen. De tweede CD van Jacques Vriens was net afgelopen toen ze lekker de kluifjes heeft opgegeten, hoezo verwennen? Daarna is ze met haar buikje rond in slaap gevallen.


13 november 2005

Nou, gelukkig kon Yildez inderdaad naar beneden. Na heeeel lang uitgeslapen te hebben kwamen de eerste bezoekers zo rond twee uur aan. Toen ging het nog niet goed met Yildez en vroeg ze om een morfine zetpil. Een uurtje later kon ze dan toch nog naar beneden. In nette kleren natuurlijk, dat spreekt voor zich. In de loop van de middag kwam de kamer behoorlijk vol te zitten en werd het heel gezellig. Yildez hield het goed vol op de bank. Toen iedereen tegen het eind van de middag weer huiswaarts ging hebben we op verzoek van de meiden MacDonalds gehaald en was de dag op een 'waardige' manier afgesloten. Yildez keek nog naar de Achmea Kennisquiz en kort daarna is ze weer naar bed gegaan. We waren heel blij dat Yildez bij ons kon zijn vanmiddag, het gaf een warm gevoel om met de hele familie en vrienden bijeen te zijn.


12 november 2005

Vandaag ging het aanvankelijk niet echt lekker. Nog altijd die vervelende hoofdpijn en misselijkheid. Yildez is tot negen uur vanavond op bed gebleven. In de tussentijd konden we ze wel verwennen met een croissantje met kaas en ham (van de deli France), die heeft ze maar lekker weer binnen. De misselijkheid trok gedurende de dag wat weg en tegen het eind van de middag kwam Annelies oppassen. Wij gingen namelijk kijken bij het eerste en daarna moesten we zelf nog korfballen.

Nou, Yildez was er dan wel niet bij, maar Linda, ik kan je zeggen dat jullie waarschijnlijk jullie beste wedstrijd van dit seizoen hebben gespeeld. Op een paar kleinigheidjes na de kop niet verloren en Tjoba met verlies weer naar huis gestuurd. Helaas gold dat niet voor ons, het vierde. Na 2-8 achtergestaan te hebben gingen we de rust in met 4-8. Toen kwamen we sterk terug, tot 8-10 en de 9-10 hing in de lucht maar kwam er net niet. Uiteindelijk verloren we met 9-12 als ik het me goed herinner. Maar het was dan ook een hele goede tegenstander.

Om negen uur 's avonds kwamen we terug en hoorden we dat Yildez een paar patatjes, een halve bamihap en een frikadel opgegeten had! Dus dat was gelukkig weer goed nieuws. Samen met Annelies hadden ze op de slaapkamer naar Idols zitten kijken. Daarna wilde ze toch nog even naar beneden en hebben we de tweede helft van Nederland-Italie zitten kijken. Roos en Aranka kwamen nog even langs, die hadden namelijk Dagmar na onze wedstrijd meegenomen naar de MacDonalds. Ze hadden een MacFlurry (ijsje met chocolade stukjes) meegenomen voor Yildez en die at ze voor bijna de helft op.

Morgen weer een speciale dag, dan is Joke namelijk jarig! We vieren het een beetje voor familie morgenmiddag om het niet te druk te maken voor Yildez. Hopelijk kan Yildez dan ook naar beneden en bij ons zijn..


11 november 2005

Ondanks de aanwezige hoofdpijn vandaag ging het weer ietsje beter. Om te beginnen niet meer overgegeven en alweer een beetje gegeten. 's Avonds hadden we groentensoep van Oma en daar is Yildez gek op, dus een beetje kon er wel naar binnen. Doordat dit binnen bleef kreeg ze wat meer lef en 's avonds heeft ze nog een stukje draadjesvlees op, dat we voor haar bewaard hadden. Het ging ook zo goed dat ze weer even naar beneden wilde en ze heeft een deel van de avond lekker bij ons op de bank gezeten.

Van groep 8 kregen we een dikke enveloppe, waar naast wat serieuze bladen ook een dagboek uit groep 8 in zat. Elise en Sanne hadden elke dag bijgehouden wat er op school gebeurd was en er leuke plaatjes bij geplakt, waar Yildez best om moest lachen. Een ontzettend leuk initiatief, dat dagboek. Hopelijk wordt dat deze week voortgezet als er twee nieuwe vrijwilligers zijn?

Ook kreeg Yildez nog een mooi geverfde steen van 1 van mijn collega's op het werk. Haar dochter had ook iets voor Yildez gemaakt, Yildez vond het heel erg mooi. Zowel Yildez als wij worden zo nu en dan verwent met leuke kadootjes en bloemen e.d., hartverwarmend om te zien en ervaren hoe mensen met ons meeleven. Het blijft ons kracht geven in deze moeilijke tijd. Heel erg bedankt daarvoor!


10 november 2005

Het gaat helaas niet goed met Yildez. Gisteravond waren er al de eerste tekenen, maar vandaag werd het wel heel snel duidelijk. Vooral ontzettend veel hoofpijn, dus terugval naar het slapen in de donkere slaapkamer. Toen ik 's middag's thuiskwam ging ik naar Yildez toe en gaf ze aan dat ze al de hele dag er misselijk was, kort daarna moest ze ook echt overgeven. Dit luchtte niet echt op, ze bleef zich misselijk voelen. Omdat ze nog niet gegeten had vandaag (of gedronken) kwam er niet veel terug met het overgeven.

Tot twee keer toe hebben we nu al extra morfine moeten geven, maar dit hielp niet echt. We hebben een paar keer voorgelezen uit 'Ha/Bah naar school' van Jacques Vriens, 1 van haar nieuwe boeken. Ze baalde er heel erg van want ze had graag naar de korfbal willen gaan, maar dat zat er gewoon niet in. Gisteren had ze zich ook voorgenomen een lekkerbekkie te gaan eten tussen de middag, maar dat mocht dus ook al niet. Hopelijk is dit van korte duur, maar als we zo door moeten gaan met extra morfine geven zullen we de pleisters met morfine moeten uitbreiden, wat natuurlijk niet onze voorkeur heeft, want dat kun je niet snel verminderen. De vraag is ook hoe moe en slaperig ze van al deze morfine wordt, maar een echte keuze is het niet als je ziet hoeveel hoofdpijn ze heeft...


09 november 2005

De dag begon vandaag redelijk goed. Tegen het eind van de ochtend Yildez uit bed gehaald en kort daarna zijn we een stukje gaan wandelen buiten. Eerst naar de MCD, waar we broodjes voor tussen de middag hebben gehaald. Daarna nog een 'blokkie' om op de terugweg. Yildez had heel erg honger en heeft twee pistoletjes weggewerkt en nog een aantal knakworstjes.

's middags heeft ze wat tv gekeken en later nog achter de computer gezeten. Joke ging 's avonds lekkere pannenkoeken voor ons bakken en daar hebben we heerlijk van gesmuld. Maar toen leek het wel of Yildez ineens een terugval kreeg. Ze voelde zich helemaal niet lekker, heel moe en overal pijn. Vooral hoofdpijn. We hebben daarom een lekker warm bad voor haar gemaakt en ze kort daarna onder de dekens gestopt met een extra morfine zetpil tegen de pijn. Gelukkig hebben we voorlees CD's van Harry Potter bij de bibliotheek gehaald en zo kan ze in het donker toch nog naar de voorlezer luisteren, wat ze heel prettig vind (ook al is Harry Potter soms best wel eng). Laten we hopen dat dit tijdelijk is, want voor morgen had ze het plan opgevat om even bij haar korfbal team te gaan kijken als die gaan trainen 's avonds. Misschien dat we ze daarom lekker lang op bed houden en dat ze dan goed is uitgerust morgen, maar eerst hopelijk een goede nacht waarin ze lekker kan doorslapen zonder door de pijn uit de slaap te worden gehouden..


08 november 2005

Wat een fijne en gezellige dag was het vandaag! Om half elf stond ik op het perron van station Dordrecht om Jacques Vriens van de trein te halen. Ik had geen idee hoe hij eruit zag, maar toen we elkaar zagen wisten we meteen wie wie was, best grappig. Op weg naar huis nog even langs de bakker gegaan, want Yildez had trek in slagroomgebak. Dus lekkere gebakjes gehaald voor bij de koffie, wat Jacques ook een prima plan vond.

Yildez en Dagmar zaten bij thuiskomst al op Jacques te wachten en het klikte meteen. Jacques is een hele warme persoonlijkheid die fantastisch met kinderen omgaat en ze zich meteen bij hem op hun gemak voelen. Joke ging de drie vriendinnen van Yildez van school halen (Vera, Sanne en Elise)en even na elf uur zat de hele huiskamer gezellig vol, genietend van de koffie/frisdrank en het gebak. En niet te vergeten van Jacques Vriens, want als hij aan het woord was luisterden ze ademloos. Jacques vertelde over zijn boeken, hoe sommige ervan tot stand waren gekomen, hoe hij aan namen en karakters van personages kwam en ook vertelde hij dingen die hij had meegemaakt in zijn eigen leven die (nog) niet altijd in boeken waren verschenen.

Als klap op de vuurpijl had hij voor Yildez en Dagmar een stapel boeken uit zijn oeuvre bij zich (NB..inmiddels heeft hij 61 boeken geschreven!) waarin hij persoonlijke teksten voor de meiden schreef en voorzag van zijn handtekening. Van al dat vertellen en luisteren krijg je natuurlijk honger, dus lekkere broodjes kwamen er op tafel om de inwendige mens te verwennen. Jacques vond Yildez' naam heel bijzonder, wellicht dat hij haar naam nog eens zou gebruiken voor een boek! Maar aan alle fijne momenten komt toch ook weer een einde en om half twee was het tijd om Jacques weer richting het station te rijden. Yildez vond het toch wel erg vermoeiend, zo lang haar concentratie vast te houden en zakte op het eind af en toe weg in haar diepe kussen, maar ze genoot van elke seconde.

Op het station aangekomen was het ineens een kakafonie van sirenes, brandweer, ziekenwagen en politie kwamen in grote getalen naar het station. We hadden geen idee wat er aan de hand was, later hoorde ik op het nieuws dat er twee treinen tegen elkaar waren gebotst (zonder al te veel schade geloof ik). Jacques had gelukkig maar een kleine vertraging meldde hij me later via de telefoon, dus de schrijver was weer bijtijds terug in zijn mooie Limburg.

We mogen dankbaar zijn als gezin dat Jacques zijn tijd voor ons heeft willen invullen. Niet alleen omdat hij een grote en goede kinderboekenschrijver is, maar temeer omdat hij een ontzettend fijne persoon is met een heel groot en warm hart. Woorden kunnen moeilijk beschrijven hoe dankbaar we zijn voor deze speciale dag in het leven van Yildez, Jacques, als je dit leest en de foto's ziet hoop ik dat de beelden voor zich spreken. Fijn dat we je mochten ontmoeten, je bent in alle opzichten een topper!


07 november 2005

Vanochtend is Yildez er op tijd (09.00 uur) uitgekomen en is ze beneden op de bank gaan zitten bij Oma Plonie, die kwam oppassen. Af en toe is ze ook gaan liggen op de bank als het zitten te vermoeiend werd, maar verder ging het eigenlijk best goed. Na schooltijd kwamen er een paar jongens uit Yildez' klas die haar van half vier tot bijna vijf uur vergezeld hebben. Van Yildez begreep ik dat ze best wel zenuwachtig was (het blijven per slot van rekening jongens..), maar dat ze het hartstikke naar haar zin had gehad.

Yildez heeft lekker meegegeten van het avondeten en het wordt bijna gebruikelijk, maar om half 10 's avonds nog wat kipvleugeltjes gegeten. Ze is best zenuwachtig voor het bezoek van Jacques Vriens morgen, maar het gaat zeker een hele leuke dag worden!


06 november 2005

Vandaag heeft Yildez lekker uitgeslapen. Daarna is ze nog een tijdje op bed blijven liggen en heeft ze wat tv gekeken. Om een uur of vier is ze uit bed gegaan en zijn we weer naar buiten gegaan, dit keer om een kijkje te gaan nemen in het nieuwe huis van Ruurd en Mariska, die bijna om de hoek zijn komen wonen. Het was ongeveer 10 minuten lopen en best wel fris. Opa Kees en Oma Truus waren ook net aan komen fietsen en liepen even mee, die waren ook nieuwsgierig naar het nieuwe huis. Bij de flat aangekomen eerst nog Yildez twee trappen omhoog gedragen, en daarna in de (ook nieuwe) fauteuil bij Ruurd en Mariska geploft. Het is een heel licht appartement met een mooie keuken en er heerst een gezellige sfeer. Door de vele ramen komt er veel daglicht binnen wat erg mooi is. Mariska heeft inmiddels zes potten (zwarte!) verf aangebracht omdat ze met zwart accenten aanbrengt in het verder hoofdzakelijk witte appartement. Ruurd heeft nog een hoop vierkante meters laminaat te leggen, maar verder zijn ze al een heel eind klaar. Yildez vond het ook een heel mooi huis.

Na de bezichtiging zijn we weer naar huis gelopen, het was al weer een stuk verder afgekoeld. Thuis hebben wel lekker chinees gegeten en is Yildez nog een behoorlijke tijd opgebleven. O.a. naar Het Blok gekeken...al die tijd met Diddl aan haar zijde, want voor zowel Dagmar als Yildez geldt dat ze helemaal gek zijn met hun mega knuffels! Gelukkig voor mij zit Diddl nu weer naast het bed en heb ik weer wat meer ruimte om te slapen...

Zolang Yildez lekker uitslaapt en nog wat op bed blijft rusten is ze in goede doen en kan ze een behoorlijke tijd beneden doorbrengen. De hoofdpijn is draaglijk en verder is de pijn in de nek nu weg. Wel heeft ze nog last van haar rug, maar Yildez is een harde voor zichzelf en laat zich zo min mogelijk beperkingen opleggen door haar ziekte. We hebben heel veel bewondering voor haar instelling, die het ons ook makkelijker maakt om met de hele situatie om te gaan.

Vandaag ook wat nieuwe foto's toegevoegd, zodat iedereen kan zien hoe mega groot die Diddl's wel niet zijn!


05 november 2005

Nou, het is dus gelukt, en hoe! Yildez was erg zenuwachtig vandaag want ze zou voor het eerst in drie weken weer naar buiten gaan. En dan nog in de rolstoel, ze wil al helemaal niet als invalide gezien worden want dat is ze niet, maar hij is helaas wel noodzakelijk omdat het lopen/staan nu eenmaal niet meer goed gaan. Ook dacht ze dat mensen haar stom zouden vinden met een oogpleister; gelukkig konden we haar overtuigen dat niemand zich daar druk over zou maken en dat ze het allemaal heel fijn zouden vinden als Yildez weer eens naar buiten kon.

Een uur van te voren hebben we haar wat extra morfine gegeven, waarna we ze in haar gewone kleren hebben gehesen, wat ook heel raar was zei Yildez, na al die tijd in pyama gelopen te hebben. Toen naar de auto gedragen en de rolstoel achterin. Bij de korfbal aangekomen wilde Dagmar Yildez duwen, wat best aardig ging (op de rechte stukken dan). Daarna met de lift naar de tribune, waar al heel veel mensen aanwezig waren voor de wedstrijd van het eerste. Er was een plekje bij de balustrade waar ze goed zicht had op de wedstrijd.

Maar om nu te zeggen dat ze veel van de wedstrijd gezien heeft...heel veel mensen kwamen even langs om een babbeltje te maken met Yildez, ze leek wel een beroemdheid! Harstikke leuk en gezellig was het daarmee en Yildez was dus voor niets zenuwachtig geweest. In de pauze van de wedstrijd kreeg Yildez namens het eerste een hele grote kaart met daarop alle handtekeningen van de spelers en hier en daar een korte tekst. De dag kon al niet meer stuk, en ook al verloor het eerste met 2 doelpunten verschil, Yildez vond dat ze heel goed gespeeld hadden.

Iets voor 7 uur 's avonds waren we weer thuis en hebben we lekker patatjes gegeten. Yildez was niet eens uitgeput van de middag en kon lekker lang opblijven. Dagmar viel in de armen van haar Diddl in slaap. Halverwege de avond heeft Yildez de laatste kipvleugeltjes op zitten eten en toen was het tijd om te gaan slapen. We kunnen terug kijken op een hele mooie dag!


04 november 2005

Vandaag stond in het teken van Diddl, en dan met een hoofdletter D! Wat is er namelijk gebeurd, even na schooltijd stond de juffrouw van Yildez bij ons op de stoep, samen met Sanne. Ze hadden twee vervelende kinderen achter in de auto, of Dagmar even mee wilde komen om er 1tje uit te halen. Grote vraagtekens natuurlijk, maar al snel bleek dat het niet om echte kinderen ging, maar om twee Diddl's beide even groot als Dagmar! Op school was er geld ingezameld voor twee super Diddl's, 1tje voor Dagmar en 1tje voor Yildez! De meiden waren helemaal overdonderd, dit hadden ze nooit verwacht (en wij eerlijk gezegd ook niet). Fantastisch dat zoiets spontaan ontstaat en dan zoveel mensen meedoen om deze geweldige kado's te kopen voor onze meiden. We zijn daar best wel even stil van geworden. De vraag is nu wel waar ik ga slapen vannacht, want Diddl ligt al op mijn plek naast Yildez en er is niet echt plek meer voor nog een volwassene....! Voor ons was er nog een mooie bos bloemen met de Diddl's meegekomen, die nu een plek hebben gekregen op de eetkamer tafel.

We willen in ieder geval iedereen bedanken die ons gezin op deze manier een hart onder de riem heeft gestoken, we voelen ons hoe gek het toch klinkt heel gelukkig met zoveel warmte en liefde om ons heen..

Naast deze delegatie kwamen ook nog Elize, Elianne en Bo langs. Een mooie bos zonnebloemen en leuke kado's hadden ze bij zich. Ook al was het druk, de meiden genoten van alle aandacht en maakten er met zijn allen een gezellige middag van.

Zou ik bijna vergeten te melden hoe het met Yildez gaat. Nou, op zich een beetje gelijk aan gisteren. Tot aan het avondeten op bed gelegen, waarna ze met ons het avondeten heeft gegeten. Ruurd en Mariska kwamen ook mee-eten, dus het was best gezellig. Daarna een rustige tv avond. We hopen dat Yildez zich inderdaad goed genoeg voelt morgenmiddag om even naar buiten te gaan en naar de korfbalwedstrijd van het eerste te gaan kijken, ze heeft het in ieder geval in haar hoofd zitten en dan komt het er niet zo snel meer uit! Ik zal ook een paar foto's maken met onze nieuwe bewoners, ze zijn echt helemaal te gek en het zullen best leuke foto's gaan worden!


03 november 2005

Afgelopen nacht had Yildez niet echt goed geslapen en dus bleef ze eigenlijk de hele ochtend nog slapen. Tussen de middag kregen we bezoek van Tante Marry en Oma en hebben we lekkere broodjes gegeten, die ze voor ons hadden meegenomen. Ze hadden ook kibbeling meegebracht, maar die deden zeer aan Yildez' lippen vanwege de kruiden. 's Middags kwam de buurvrouw met drie van haar dochters (Jisca, Nathanie en Chris) en wat ik begreep van Yildez was dat kei-gezellig. Vooral de tweeling (nog maar net het baby-stadium ontgroeid maar nog wel heerlijk klein) deed zijn best om Yildez te amuseren. Tenslotte kwamen er nog twee vriendinnen uit Yildez' haar Klas, Lisanne & Judith, om even bij te kletsen wat er zoal in groep 8 allemaal gebeurd. Toen was het vier uur en was Yildez behoorlijk uitgeput. Ze klaagde wat later ook over erge hoofdpijn en we hebben toen wat extra morfine gegeven, zodat ze zich weer wat lekkerder zou gaan voelen.

Voor het avondeten ging Yildez nog even in bad, maar alle bezoeken hadden toch hun tol geeist en ze was er eigenlijk te moe voor. Met veel moeite hebben we haar toch naar beneden gebracht en op de bank een beetje bij laten komen. Vervolgens een lekker bord met Sponge Bob macaroni en gehaktballetjes. Vanaf zo 7 uur heeft ze op de bank gezeten, halverwege de avond het restant van de kippevleugeltjes naar binnen gewerkt en rond middernacht weer het bed in. Als ze eenmaal op de bank zit, lekker met haar nieuwe kussen in de rug dan kan ze het goed uithouden en vind ze het ook heel gezellig. We plakken nu steevast 1 oog af zodat ze minder hoofdpijn krijgt van het kijken. Het is wel een beetje een raar gevoel zegt ze maar het is 10 keer beter dan zonder pleister.

Yildez wilde jullie ook bedanken voor alle kaarten en kadootjes die ze de afgelopen weken heeft gekregen. Van de kaarten hebben we 1 spiegeldeur van onze kast helemaal mee beplakt, zodat ze uit bed tegen die gezellige kaarten aankijkt. Ik zal daar binnenkort een foto van maken want het is echt een mooi gezicht..


02 november 2005

Yildez lijkt een nieuw ritme te hebben gevonden. Ook nu weer ging ze laat slapen, tegen 12 uur, en sliep ze tot even na 1 uur. Meer dan het klokje rond dus. De nacht was niet helemaal soepel verlopen, maar ging nog zonder extra morfine. 's Ochtends was de hoofdpijn zodanig dat ze extra morfine wilde. Dit herhaalde zich vlak voor het opstaan. Vanaf dat moment ging het gelukkig een stuk beter.

Om half drie at ze een pistolet met op de ene helft filet americain en op de andere boterhamworst. Omdat we dat laatste niet in huis hadden, weer een ommetje gemaakt richting MCD. De eetlust bleef de rest van de dag, want ze at verder bij het avondeten een pistolet met een hamburger en groentensoep. Toen kwam Harry binnen en die had kipvleugels bij zich voor in de grill. Die hebben we vanavond om 10 uur klaargemaakt voor Yildez, ze at er zo 8 weg! Lekker gekruide kipvleugeltjes, ze zat er zo van te genieten!

Verder kwam Alkian met zijn ouders nog even langs. Het was al met al een redelijk goede dag.


01 november 2005

Om te beginnen, vandaag was een stuk beter dan gisteren. Om te beginnen heeft Yildez bijna de hele nacht aan 1 stuk door geslapen. Van even na 12 uur middernacht tot half een de volgende middag. En toen Joke haar wakker wilde maken had ze nog geen zin eigenlijk. Maar toen had Joke dus een kaasbroodje en dat was genoeg om de ogen helemaal open te zetten en de mond in stand opeten..

De rest van de middag is ze wakker gebleven en op bed tv gekeken. Wel 3 juffen kwamen tegen vijf uur even langs met kadootjes van de klas, tekeningen, gedichten, er was zelfs een klasgenootje die 3 prachtige nummers op een cd had gezet van eigen piano spel, heel erg mooi vond Yildez dat.

Daarna is ze lekker in een warm bad gegaan met lavendel olie en dat was heel lekker, maar op een zeker moment ook heel erg warm, ze kreeg er een hoofd van als een boei! Toen naar beneden gedragen voor het avondeten. Deze keer had Joke op verzoek een stuk zalmfilet gebakken met aardappelkroketjes! Nou, dat was heel erg smullen natuurlijk. Yildez is tot even voor 12 uur opgebleven. We hebben samen onder andere tvmakelaar gekeken en Martijn Krabbé met zijn verbouwingsprogramma, dat was heel erg lachen. Mensen vonden het in 1 huis wat minder. Mijn vader en Annelies waren er ook een deel van de avond en het was alles bij elkaar best gezellig. De hoofdpijn was duidelijk aanwezig maar acceptabel. Yildez heeft moeite om met 2 ogen scherp te zien, ze kijkt daarom met 1 oog afgedekt. Verder gaat het lopen niet echt meer en is de coordinatie van handen en voeten een steeds groter probleem. De kracht lijkt wel weg en we moeten nu helpen om ze weer rechtop op de bank te zetten. Maar als ze eenmaal prettig op de bank zit vind ze het heel prettig om samen met ons tv te kijken en lekker te babbelen, en dat is heel veel waard!