Yildez' Nieuws

24 september 2005

Vanochtend moesten we al om 9 uur vertrekken richting Wion, die korfballen in Ommoord, dus dat is niet heel ver weg. Er waren precies genoeg kinderen en daarom moest Yildez weer een hele wedstrijd spelen. Wion was de koploper. Bij rust was het 4-2 in het voordeel van Wion en wilde Yildez eigenlijk stoppen, ze was buiten adem. Maar na even gerust te hebben is ze toch aan de 2e helft begonnen en helemaal afgemaakt! En wat nog mooier is, vlak voor tijd stonden ze 5-6 voor, jammer genoeg maakte Wion in de laatste minuut nog gelijk, maar een gelijkspel tegen de koploper is gewoon een hele goede prestatie.

's Middags mocht ze van Gert en Eva, Alkian in bad doen. Dat was natuurlijk een hele belevenis. Daar komen nog een paar mooie foto's van op de site te staan. De rest van de middag naar de korfbal gegaan waar Joke en ik moesten korfballen. In een spannende (helaas geen goede) wedstrijd trokken we uiteindelijk toch aan het langste eind en wonnen we met 12-10. En omdat Dagmar 's ochtends al met 2-0 gewonnen had, kan onze zaterdag niet meer stuk!


23 september 2005

Vanavond had Yildez een feestje dat georganiseerd werd door 2 klasgenootjes. Ze hebben lekker patatjes gegeten met een hamburger en er een heerlijk feest van gemaakt. Om even na 10 uur 's avonds konden we ze ophalen, vermoeiende dag dus alles bij elkaar en morgen weer vroeg op voor de korfbalwedstrijd...

O ja, Yildez is dus inderdaad gisteren op televisie geweest, ze kon niet slapen en was om half elf beneden om naar SBS6 Hart van Nederland te kijken. Opeens was ze vol in beeld en beantwoordde ze een vraag van de verslaggever. Ze hadden zelfs haar naam goed geschreven! Even later was er nog een shot van de koningin die met alle kinderen op het podium stond, Yildez stond naast de koningin en was langere tijd in beeld. Best gek hoor, haar daar opeens te zien staan. Op TV Rijnmond was er ook een hele documentaire over Lichtjes voor Sophia en de bioscoop, daar was Yildez ook op te zien halverwege de bioscoopzaal.


22 september 2005

Vandaag, donderdag, is Yildez uit school naar de opening van de nieuwe bioscoop geweest in het Sophia Kinderziekenhuis. Velen zullen zich de aktie van kerst vorig jaar nog kunnen herinneren, een lichtje voor Sophia heette die aktie en je kon toen geld overmaken ten behoeve van de bioscoop, er zouden dan voor iedere 10 euro 1 lichtje in de kerstboom gehangen worden die buiten stond. Het was een hele grote en hij hing rond kerst uiteindelijk helemaal vol met lichtjes (Yildez had toen nog chemokuren en we hebben die meerdere malen mogen zien). Uiteindelijk is er ruim 600'000 euro opgehaald en vandaag was dan uiteindelijk de opening. Yildez was met circa 25 andere kinderen uitgenodigd. Ze werden toegesproken door de koningin (een stand-in weliswaar maar toch) en er werden een aantal korte films vertoond. Vanavond om half elf wordt eea nog bij SBS 6 (Hart van Nederland) uitgezonden en op tv rijnmond komt ook een verslag. Yildez is geinterviewd door SBS 6 dus hopelijk komt ze op tv, wij nemen het in ieder geval op!


19 september 2005

Vandaag, maandag, was een speciale dag. Niet alleen omdat dit echt Dagmar's verjaardag was, maar ook omdat we waren uitgenodigd door de stichting 'Geven om jong leven' (www.gevenomjongleven.nl) om met het hele gezin een dagje geheel verzorgd in de Efteling door te brengen. En verzorgd was het! Bij aankomst om even na 10 uur kregen we allemaal een button opgespeld zodat we herkenbaar waren voor het personeel en de vrijwilligers van de stichting. Daarna was er koffie, frisdrank en heerlijk gebak. Toen uiteindelijk alle gezinnen aanwezig waren werd ons verteld hoe de dag in elkaar stak. We waren vrij om te gaan waar we wilden, om half 1 moesten we weer terug zijn in het restaurant voor de lunch en om half 4 voor een drankje en dan zouden de kinderen ook nog een presentje krijgen. Het park zou dan om 6 uur sluiten.

Zo gezegd zo gedaan, we zijn het park rondgegaan en hebben heel veel attracties bezocht. Droomvlucht was natuurlijk weer schitterend en Dagmar durfde dit keer ook in Villa Volta. De lunch was weer overdadig, heerlijke broodjes, beleg, donuts, eierkoeken, kipnuggets, teveel om op te noemen maar alles was even lekker. Om half vier zijn we een lekker drankje gaan drinken en kregen de kinderen een prachtig voorleesboek en speldjes van het park. Na de vrijwilligers bedankt te hebben zijn we nog een laatste ronde door het park gegaan, langs de python (beide dames dit keer lekker mee, Dagmar inmiddels ook boven de 1.20m), de pegasus (houten achtbaan), het houten schommelschip. Precies om 6 uur verlieten we het park weer en mocht Dagmar vertellen wat we zouden gaan eten, nou, daar hoeft ze echt niet lang over na te denken. Gelukkig was de big M vlak bij Kaatsheuvel vertegenwoordigd dus hoefden we niet lang op de patatjes en broodjes hamburger te wachten. Toch wel heel apart, zo'n doordeweekse dag waar de meesten gewoon naar school gaan maar wij bevoorrecht door de Efteling mochten stappen. Alle vrijwilligers nogmaals bedankt voor deze fantastische dag, het is er weer eentje om te omlijsten!


18 september 2005

Omdat er Maandag een speciale dag te wachten staat hebben we Dagmar's verjaardag (de 19e dus) op zondag gevierd voor familie en vrienden. Dagmar vond het allemaal zo spannend dat ze om 0600 uur aan ons bed stond en vroeg of ze de versiering beneden al mocht gaan bekijken. Uiteindelijk hebben we het tot half acht kunnen rekken maar toen moesten we er toch aan geloven. Ze was er helemaal mee in haar nopjes, dus dat hadden we goed gedaan.

Toen was het wachten op de visite, even na 2 uur verscheen onze Belgische familie, Peter, Shirley, Sebbe en Opa Belgie. Daarna druppelden de andere familie 1 na 1 binnen. Dagmar werd overladen met kadootjes en Yildez mocht er ook een paar in ontvangst nemen, da's dan weer mazzel hebben. Het was lekker druk en er was ook een hele mooie taart (met Minnie Mouse erop), waarvan Dagmar de kaarsjes bijna in 1 keer kon uitblazen. Uiteindelijk vertrok de visite weer en hebben we lekker nagetafeld met zijn vieren.


17 september 2005

Vanochtend moesten de meiden eerst korfballen, Dagmar helemaal in Oosterhout en Yildez in Kralingen. Het was mooi weer, het zonnetje scheen en Yildez heeft de tweede helft meegedaan op eigen verzoek, ze had niet zo'n zin om weer een hele wedstrijd te korfballen, ook al had dat wel gekund.

Het zal er ook wel mee te maken hebben gehad dat ze 's middags nog iets heel leuks ging doen en dat ze daar maximale energie voor wilde hebben, want ze was uitgenodigd om een rondvlucht boven Rotterdam te maken! Omdat Joke en ik moesten korfballen hebben we Annelies gevraagd Yildez te vergezellen. Om half drie moesten ze zich melden op Rotterdam Airport (zestienhoven), waar ze eerst een rondleiding kregen door een aantal hangars, langs diverse vliegtuigen en de brandweer. Daar stonden enorme bluswagens bij, er was er 1 die banden had die groter waren dan Yildez, kun je nagaan! De brandweer liet ook nog zien hoe een grote straal er uit de brandkanonnen kon komen, omdat de wind een beetje verkeerd stond werd het publiek ook een beetje nat, maar dat mocht de pret niet drukken.

Uiteindelijk zijn ze dan opgestegen, het was een groepje kinderen die over diverse vliegtuigjes werd verdeeld, Yildez en Annelies zaten op een bankje achterin het vliegtuigje en er zaten twee piloten voorin. Meer konden er ook niet mee, zo klein was het vliegtuig! Het hotste en botste wel behoorlijk in de lucht maar het was niet zo erg dat het eng werd. De piloten zijn eerst richting Hoek van Holland en Scheveningen gevlogen en op de terugweg op speciaal verzoek een rondje boven de Kuip gemaakt! Dit heeft hele mooie plaatjes opgeleverd die straks op de site te bewonderen zullen zijn. Al met al was de zaterdag dus een vermoeiende dag...


11 september 2005

Even kort nieuws van Dagmar. Vandaag zijn we namelijk voor de eerste keer naar Feyenoord geweest. Feyenoord moest spelen tegen NEC en de nijmegenaren konden naar huis met 3-0 aan de broek! Het was een hele belevenis, de kuip zat goed vol en ondanks dat het een matige wedstrijd was, was Dagmar heel erg onder de indruk. Ze heeft een mooi Feyenoordshirt gekregen omdat ze volgende week jarig is en ze was er apetrots op!


09 september 2005

Wauw! Yildez is nu een echte filmster!!! Vanochtend kwam de 4 koppige crew al om half negen aan, een regisseur, een cameraman, een geluidsman en een assistent die heel veel verstand had van computers. Dat kwam later nog van pas toen ze besloten dat de computer niet op een ideale plek stond voor het 'plaatje' maar dat die beter tot zijn recht kwam op de eetkamer tafel. De regisseur had nog meer verrassingen in petto, zo vond hij een plaatje in de tuin in Yildez' favoriete stoel leuker dan binnen, dus werd alles naar buiten verplaatst. Yildez heeft daar een interview gegeven over wat ze zo aansprak aan de cliniclowns en hoe leuk het wel niet is om met ze te 'chatten' via de webcam.

Daarna verplaatste het shot zich naar binnen, waar Yildez dus met Puk (de cliniclown) ging chatten. Om het plaatje compleet te maken werd het halve huis verbouwd, potten en pannen moesten op het fornuis want dat vonden ze te kaal of te netjes; klokken werden verplaatst, Yildez' knuffel moest ook prominent in beeld en ga nog maar even zo door. Uiteindelijk waren ze om half twaalf klaar met filmen..en nu maar hopen dat het leuke plaatjes zijn geworden! Wij zijn in ieder geval heel erg benieuwd. Het eindresultaat zal aan ons opgestuurd worden, dus dat beloofd wat. Yildez kreeg als bedankje voor het meewerken wat leuke kadootjes van haar favoriet Diddle, dus haar dag kon niet meer stuk. De foto's zijn ook heel leuk geworden...


08 september 2005

Zo, Yildez is dus weer lekker thuis! We kwamen om kwart over vijf aan bij school en toen bleek dat ze er dus al een tijdje waren! Meestal zijn ze veel later dan de afgesproken tijd, gelukkig was de juffrouw en de overige leiding met de laatste kinderen blijven wachten op de ouders. Yildez was echt wel moe, net als alle andere kinderen. Thuis meteen aan tafel voor het avondeten en onder het eten lekker bijkletsen over alle avonturen. Yildez had overal aan mee kunnen doen en ze had ook nog mooie kadootjes voor ons allemaal bij zich, heel erg leuk. Nu ligt ze lekker (bij) te slapen.

Morgen komt er een professionele filmploeg bij ons op bezoek die Yildez gaan opnemen als ze achter de computer 'chat' met de cliniclowns. Dit wordt een film voor het ministerie van cultuur, om te laten zien wat er met de laatste internet toepassingen allemaal bereikt kan worden. Ze staan echter al om 09.00 uur op de stoep dus echt uitslapen zal het niet worden. Maar wel erg spannend om weer mee te maken nietwaar!


07 september 2005

Vanavond heeft Yildez ons gebeld vanaf een terrasje. Het was behoorlijk warm nog en er was een hoop 'herrie' op de achtergrond, een lekker drukke en gezellige groep zo te horen. Ze had het prima naar de zin en waren vandaag in een museum geweest waar ze in een ouderwets schoolbankje had gezeten. Gisteren hadden ze een heel eind gelopen en kwam de rolstoel uiteindelijk toch van pas, dus in ieder geval niet voor niets meegenomen. Het was fijn om te horen dat ze het naar haar zin had en we hopen dat ze vanavond nog een gave bonte avond zullen hebben. Morgenavond komt groep 8 weer terug en zullen we alle verhalen wel horen.


04 september 2005

Vandaag is Yildez samen met Dagmar naar de grote poedeldag. Annelies is ze vanochtend wezen ophalen, samen met de drie honden gaan ze een prachtige dag tegemoet. De kids kunnen daar aan diverse spelletjes met en zonder honden meedoen en vanavond hebben ze nog een barbeque!

Het is allemaal heel spannend want morgen gaat Yildez dus op werkweek met groep 8 naar Soest. Van maandag tot en met donderdag gaan ze daar Soest op stelten zetten! Er gaat een rolstoel mee voor het geval al het lopen teveel zou worden, maar ik verwacht dat die ongebruikt retour gaat, Yildez is namelijk in goede conditie. Gisteren heeft ze weer een hele wedstrijd gespeeld en het ging prima. Helaas scoorde de tegenstander er net 1tje meer, dus hebben ze verloren (met 5-4) maar Yildez heeft haar tegenstandster geen kans gegeven. Zelf kwam ze nog 1 keer in scoringspositie maar ze vond dat Ruben er beter voor stond en die schoot helaas mis. We zijn ook nog naar de paardenmarkt geweest op het Dillenburg plein, geen paarden meer gezien, die waren toen al weg maar wel gezellig langs de kraampjes gewandeld, een leuk armbandje gescoord en een kadootje voor Dagmar gekocht, die 19 september al weer 8 wordt. Misschien komen er nog leuke foto's van de poedeldag en hopelijk ook van de werkweek. In ieder geval nog een leuke foto toegevoegd van Yildez op de motor, van vorig weekend..


01 september 2005

Vandaag is Joke met Yildez, Dagmar, Vera en Iris naar de theetuin geweest. Yildez wilde nml. graag daarnaartoe en had zin om te midgetgolven. Het weer zat redelijk mee en ze hebben een hoop lol gehad. Onder 4 september staan wat leuke foto's...