Yildez' Nieuws

31 mei 2005

Yildez heeft gisteren Zorro voor de tweede keer in uitvoering gezien (afgelopen vrijdag al met de knutselclub van de Kerk). Het was een beetje nat onderweg maar dat mocht de pret niet drukken, het was een hele leuke voorstelling. Yildez vond het wel vreemd dat er andere mensen meededen de tweede keer, dat had ze niet verwacht.

Vandaag was dus het schoolreisje, gelukkig viel het weer reuze mee (na eerder in de week slechtere voorspellingen). Alleen tijdens het middaguur heeft het even geregend, maar volgens Yildez hadden ze daar niet veel last van. Omdat wij Yildez en Dagmar niet uit konden zwaaien 's ochtends nam Opa Kees de honeurs waar, Dagmar vertrok zo rond 9 uur, Yildez' bus had wat vertraging en ging pas tegen half 10 weg. Naturalis viel Yildez uiteindelijk tegen, Drievliet was helemaal top. Ze hebben lekker lopen geinen als meiden onder elkaar, in het spookhuis geweest dat niet echt eng was..verschillende achtbanen en zo waar je lekker bij kunt gillen (want dat doen meiden van 10/11 jaar..). Aan het eind van de dag nog wat souvenirs gekocht, een groot potlood met natuurlijk dolfijnen erop, een dolfijn als sleutelhanger en een mooi plaatje met daarop een Maria figuur met Jezus in haar armen en achterop het woord PEACE.

Dagmar was naar het Land van Ooit gegaan en volgens zeggen was het KEI leuk. Er was een enge ridder die door het Land doolde en gevechten van ridders onderling, ook Dagmar kwam met een souvenirtje terug, een klein beeldje van een paard met veulen, liggend op de grond.

's avonds was Yildez niet erg lekker, volgens zeggen had ze ook al een keer overgegeven in Drievliet en had ze continu pijn in de buik. Ze was ook heel erg moe geworden van de hele dag inspanning en denk dat dit voornamelijk de oorzaak is van het niet lekker voelen. Dagmar was ook erg moe want die sliep volgens mij al voordat haar hoofd het kussen raakte...


29 mei 2005

Gisteren (zaterdag) is Yildez met opa en oma naar Zuidplein geweest om een kadootje voor haar verjaardag te kopen (Yildez is 2 juni jarig..). Ze hebben er meteen maar een hele dag van gemaakt, inclusief naar een verjaardag van Yildez' tante in Rijsoord en 's avonds lekker pannekoeken eten. Dagmar is de hele dag op de korfbal geweest, 's ochtends spelletjes ochtend en 's middags....spelletjes spelen met zijn allen. Alles was ingesmeerd tegen de warme zon behalve haar voeten en die zijn dus nu echt superrood...doen wel een beetje pijn.

Vandaag hebben ze lekker bij huis gespeeld met de buurmeisjes/jongens. 's avonds werden we getrakteerd op een voorstelling van 4 meiden over een prinses die een man wilde huwen, maar als ze zich niet goed verstopten ging hun hoofd eraf...beetje gruwelijk maar gelukkig liep het verhaal goed af voor de juiste prins..

De entree cito toetsen zitten er voor Yildez ook op gelukkig, dus nu is het toewerken naar de vakantie, maar eerst natuurlijk haar verjaardag. Op vrijdag houdt Yildez haar kinderfeestje en dan gaan we gezellig gourmetten met alle meiden.

Morgen gaat Yildez met de klas naar de musical Zorro en komt de schoolfotograaf (vinden ze natuurlijk geen van alle leuk..). Dinsdag staat het schoolreisje op stapel, Dagmar gaat naar het land van ooit en Yildez eerst naar Naturalis en dan naar Drievliet. En nu maar hopen dat het dinsdag een beetje weer is, want op dit moment komt het met bakken uit de hemel vallen..


25 mei 2005

Yildez hangt de vlag uit morgen....want morgen is de laatste van de cito entree toetsen voor groep 8. Dan hebben ze er bijna 2 weken op zitten van elke dag diverse toetsen en dan heb je het wel gezien natuurlijk.

Ze was best moe toen ze uit school kwam, maar toen ze hoorde dat ik naar de trouwerij van een collega zou gaan kijken in Gouda wilde ze toch met alle geweld mee. Het was heel gezellig om met zijn tweeen door Gouda te struinen, bruid en bruidegom zagen er fantastisch uit en de entourage (stadhuis Gouda moet je gezien hebben) was perfect, kortom een geslaagd huwelijksfeest en een leuk middagje uit. Op de terugweg echt italiaans (?) bolletjesijs gegeten. Vanavond gaat ze nog helpen met het trainen van de Teigetjes dus zal ze wel goed slapen vannacht...

Enne AyMei, ondanks dat het er erg leuk uitzag heb ik er geen foto van (mogen) maken, dus geen foto met Yildez met oranje haar...


22 mei 2005

Weer zo'n fantastisch weekend. Gisteren (zaterdag) is Yildez met haar Opa en Oma naar de kennismakingsdag geweest van het zomerkamp waar ze naartoe gaat. Dit wordt georganiseerd door de ziekenhuizen voor erg zieke kinderen, Yildez gaat eind Juni naar ziezozomerzooi wat gehouden wordt in Burgh Haamstede! De kennismakingsdag in Utrecht is heel erg goed bevallen en Yildez heeft meteen een vriendinnetje (Femke) waar ze mee af heeft gesproken dat Yildez boven in het stapelbed zal gaan slapen en Femke beneden. Ze kwam terug met knaloranje haar....als dat een voorproefje is van wat haar te wachten staat in het kamp dan kunnen we nog lachen!

En dan vergeet ik nog te vertellen dat Yildez met haar korfbalploeg gewonnen heeft zaterdagochtend. Ze heeft een deel van de 1e helft meegedaan en zelfs nog een keer op de korf geschoten, maar de scheidsrechter vond hem verdedigd. Dagmar speelde gelijk en wij wonnen niet al te makkelijk van de nummer laatst...

Vandaag is Yildez met een paar vriendinnen gaan fietsen in de omgeving. Ze heeft een heel eind gefietst, op het laatst ging het niet meer en heeft ze de fiets op slot gezet en bij iemand achterop gegaan. Een van de vaders van de vriendinnen is de fiets daarna gaan ophalen; wel heel knap zo'n stuk fietsen...en er stond ook nog heel veel wind!


18 mei 2005

Vandaag de uitslag doorgebeld gekregen van dr. van den Heuvel van het Sophia. De magnesiumwaarde was iets gedaald, dit komt omdat we het aantal magnesiumtabletten hebben teruggebracht van 2 keer 3 per dag (grootte paracetamol tablet..) naar 2 keer 2 per dag. Gelukkig was het nog acceptabel en hoeft Yildez niet meer te gaan slikken. De tumormarkerwaarde was helaas ook weer omhoog gegaan, gelukkig niet verdubbeld dus deze medicijnen remmen weer iets en worden dus niet voor niets ingenomen. We hebben de dosis nu verdubbeld en hopen dat de bijwerkingen hiervan mee zullen vallen en natuurlijk de remmende werking hiervan zal toenemen. Ook kijken we nog naar een additioneel medicijn wat naast de huidige gegeven kunnen worden. Dit moet echter 1 keer per week geprikt worden en dat is natuurlijk geen pretje. We moeten ook goed beoordelen hoe hiervan de bijwerkingen mogelijk zijn om af te wegen of dit raadzaam is of niet. Een belangrijke beslissing dus weer.

Yildez voelt zich momenteel goed, gisteren heeft ze de hele korfbaltraining mee kunnen doen en vandaag heeft ze toneel gespeeld met een aantal vriendinnen en begin van de avond meegeholpen met de training van de allerkleinsten (teigetjes). Ook zijn de citotoetsen begonnen op school dus dat brengt weer wat stress met zich mee, ze was aan het eind van de dag dan ook goed moe...


16 mei 2005

De pinkstervakantie zit er alweer op, 2 hele weken en een dag, zouden de meiden nog wel weten hoe het is om vroeg op te staan en vroeg naar bed te gaan....ik betwijfel het! Vandaag in de ochtend weer naar Alkian geweest, alle drie mijn meiden kunnen niet van hem afblijven, de 1 heeft hem aangekleed, de ander hem op bed gelegd en natuurlijk heeeel lang vastgehouden. Verder vandaag nog enkele tuincentra afgelopen om een waterornament te kopen voor in de achtertuin, maar helaas niet kunnen slagen.

Afgelopen vrijdag zijn we naar het ziekenhuis geweest voor de gebruikelijke controles. De dokter vond Yildez er bijzonder goed uitzien, ook zijn de eerste bloedwaardes weer goed, waardoor we kunnen zien dat Yildez de medicijnen in ieder geval goed verdraagt; de leverfuncties blijven goed. Nu is het weer afwachten wat de tumormarker waarde gedaan heeft sinds 3 weken terug, ook krijgen we nog de uitslag van de magnesium. Die is 3 weken geleden in aantal tabletten naar beneden gegaan en nu moet er gecontroleerd worden of dat de magnesium in het lichaam goed op peil blijft met het minder aantal tabletten.


09 mei 2005

Vandaag is Yildez samen met Dagmar en 2 vriendinnen naar de lancering geweest van de website van de cliniclowns. Dit is een website voor zieke kinderen die veel thuis moeten blijven (of niet langdurig in het ziekenhuis liggen maar wel erg ziek zijn). Op deze website kunnen ze chatten via de webcam met de cliniclowns en allerlei leuke spelletjes doen, ook kunnen ze daar chatten met andere zieke kinderen. Volledig afgeschermd dus een stuk veiliger dan MSN.

Het was de bedoeling dat Yildez ook nog geinterviewd zou worden voor de televisie, maar dat ging ergens mis. Er werden wel 2 andere kinderen geinterviewd die we later vandaag op het jeugdjournaal zagen en op SBS 6, hart van nederland. We hebben nog een glimp van Yildez en Dagmar opgevangen, maar er blijft maar weinig over van alle tijd die er gefilmd wordt. Het was in ieder geval een leuke dag waar ze weer eens alle cliniclowns bij elkaar ontmoet heeft, en Jack van Gelder, waar ze een hand van heeft gekregen. Toen ik zei dat ze die in Rotterdam Ajakkes van Gelder noemen moest ze wel even lachen...


08 mei 2005

Nou, we zijn weer terug van een heerlijk weekje Denemarken! Zondag na koninginnedag vertrokken met prachtig weer, dat werd gedurende de week wel wat minder maar al met al viel het nog reuze mee, zo nu en dan een regenbuitje en de temperatuur was met 15 graden goed te doen.

De buren van 2 deuren verder waren er ook met hun drie kinderen dus vriendjes/vriendinnetjes hoefden er niet gezocht te worden, die waren er al! Er werd dus veel gespeeld met zijn allen, o.a. op een gigantisch luchtkussen dat als reuze trampoline een fantastisch speeltoestel was. We hebben hele leuke en soms ook interessante plaatsen bezocht. Odense, met het museum van H.C. Andersen (die van de sprookjes). Ribe, de oudste vikingstad van Denemarken, helemaal in oude stijl gebouwd. Daar werd ook de eerste vikingmarkt van het jaar gehouden waar oude ambachten werden uitgevoerd, een potje eten boven open vuur werd klaargemaakt en de smid aan het werk was om zijn kunsten te laten zien. En natuurlijk legoland bezocht, heel indrukwekkend om een madurodam te zien, maar dan volledig van legoblokjes. Of dieren op ware grootte (bizons, zebra's, giraffen etc), volledig van legoblokjes. Ook een groot aantal attracties zoals achtbanen, zweefmolens en noem maar op.

We hebben een heerlijk relaxte week achter de rug in een mooi vakantieland, dat dichterbij is dan je denkt, met vriendelijk mensen en goed eten. Alleen moet je wel veel kilometers afleggen als je veel wilt zien, want het is behoorlijk uitgestrekt allemaal...