Yildez' Nieuws

27 augustus 2005

En of dat goed ging AyMei! Yildez heeft vanochtend de hele wedstrijd gespeeld! 4 keer 12.5 minuut en het ging hartstikke goed..ze heeft er niet 1 doorgelaten en zelf 2 keer bijna gescoord. Ze haalde heel veel ballen ertussenuit en kreeg ook een aantal vrije ballen mee van de scheidsrechter. Ze hebben wel net verloren maar in de laatste minuut wist Yildez een mooie vrije bal te nemen en aan haar vakgenote te geven die er met een kort schot nog een doelpunt van wist te maken; dus eigenlijk half op naam van Yildez.

Daarna zijn we snel naar huis gereden, want Yildez heeft haar eerste rit op een motor gemaakt! Richard, een collega van mij, haalde ons om half twaalf op en we hebben Yildez helemaal in motorkledij gehangen. Alleen de motorbroek was een paar maten te groot dus dat bleef bij een spijkerbroek, maar verder wel een motorjas, leren handschoenen, een integraal helm en echte motorlaarzen. Ik heb er een foto van die ik binnenkort hier zal posten, super stoer. Yildez ging bij Richard achterop omdat die een topkoffer had waartegen ze kon leunen en ze kon zich daar ook beter op vasthouden. Mijn harley is eigenlijk maar voor 1 persoon gemaakt en voor nood 2, dus dat zit minder prettig en zeker voor een eerste keer is het heel eng.

We zijn in een rustig gangetje naar de molens van Alblasserdam gereden, waar we koffie/cola en een appelpunt hebben gegeten. Toen moest ik eigenlijk terug om zelf te gaan korfballen, maar Yildez had nog steeds zin. Toen is ze samen met Richard nog een stuk gaan rijden, naar Berg Ambacht en het pontje de oversteek gemaakt. Vervolgens over de Van Brienenoord brug terug, dat was wel heel eng, met 100km per uur over het asfalt en de wind op de brug. Maar ze kan nu wel lekker zeggen dat ze op een motor heeft gereden. Een hele mooie dag dus. Yildez was wel helemaal kapot einde van de middag, dus de rest van de dag rustig aan gedaan. Die zal lekker dromen....


25 augustus 2005

Gisterenavond heeft Yildez voor de eerste keer dit seizoen weer een wedstrijd gekorfbald. Ze spelen 2 keer 12.5 minuut per helft. Na de eerste 12.5 minuut in de aanval te hebben gestaan werd het even teveel, toen is ze reserve gaan zitten. Na de rust was ze alweer goed opgeknapt en is ze weer begonnen, eerst in de verdediging waar ze het haar dame heel moeilijk maakte. Uiteindelijk wist ze tot 3 keer toe een schot van haar dame te verdedigen en kreeg ze de vrije bal mee. Daarna had ze nog genoeg energie om ook de aanval helemaal mee te doen, dus driekwart wedstrijd meegedaan! Ze hebben de wedstrijd ook nog eens met 1 doelpunt verschil gewonnen, dus een klein beetje feest (het was nml. een oefenwedstrijd...). A.s. zaterdag om 10.00 staat de eerste competitie wedstrijd op het programma.


21 augustus 2005

Zo, we zijn net weer terug van een prachtige dag racen in Drachten. Al om 7 uur 's ochtends hadden we afgesproken met Olav en Petra bij de Mac Barendrecht. Vandaar richting Utrecht, Amersfoort, Zwolle en bij Meppel Erik opgepikt en met drie mr2's het vliegveld Drachten gevonden (waren wat wegopbrekingen dus was omrijden maar een prachtige omgeving dus geen straf). Uiteindelijk kwamen er ruim 30 mr2's en hebben we de 400 meter gesprint, daarna een slalom gereden op snelheid en tenslotte een behendigheidsproef, allemaal op het vliegveld Drachten. Tussendoor zat Yildez lekker met Hendriek, een vriendin van ons te kletsen en te lezen, die hadden het goed naar hun zin met zijn tweeen. Het werd almaar mooier weer en zelfs nog even heel erg warm. Na de prijsuitreiking zijn we vroeg in de avond met JP en Hendriek weer richting zuiden gereden, dit keer door de flevopolder met zijn ontelbare windmolens... Bij de AC Meerkerk nog even een half kippetje verorbert en om 9 uur 's avonds weer terug bij af...een vermoeiende maar hele gezellige dag met zijn tweetjes, heerlijk!


20 augustus 2005

Zo, wat gaat de tijd snel! Had de afgelopen week niet veel tijd/zin om de website van een update te voorzien, vandaag de zin weer gekregen en de foto's van de laatste week vakantie erop gezet. Met Annelies naar Ouwehands dierenpark en met Joke en Marjan (vriendin van ons) naar Duinrell.

De afgelopen week stond in het teken van de eerste schoolweek, Dagmar groep 5 en Yildez inmiddels al weer groep 8. Alles gaat goed verder, Yildez heeft zelfs al 2 keer getrained met de korfbal, afgelopen donderdag een hele pittige training waar ze heel veel energie in stak, een rood hoofd tot gevolg maar wel heel goed voor de conditie.

Morgen gaan we samen naar Drachten, waar de Toyota MR2 club Nederland in samenwerking met MR2club.nl sprinten op de 400m en behendigheidsproeven heeft uitgezet op het vliegveld Drachten. Yildez vind het allemaal heel spannend maar wil graag eens een beetje 'gek' doen met de auto, daar zijn ze tenslotte voor gemaakt nietwaar?


09 augustus 2005

Ik heb al weer een tijdje niets geschreven, maar zoals iemand al opmerkte, geen nieuws is in dit geval goed nieuws. Het gaat goed met Yildez en ze heeft lekker zomervakantie. Dat betekent laat naar bed en laat uit bed bijvoorbeeld! Vorige week is Yildez vriendin Femke (van het zomerkamp) bij ons komen logeren voor een nachtje. Dat was heel gezellig. Ze zijn o.a. samen naar de tent geweest van de kerk. Op vrijdag heeft Annelies, mijn zus, de meiden meegenomen naar Ouwehands dierenpark. Daar zal ik binnenkort wat foto's van plaatsen.

Vandaag zijn ze naar Jeugdland geweest in de Fakkel, van 10 uur 's ochtends tot 4 uur 's middags hebben ze het daar uitgehouden! Ze hebben van alles geknutseld, van vogelhuisjes tot bloemstukjes en broches. Ook hebben ze diverse 'tatoeages' laten zetten die bijna niet van echt zijn te onderscheiden. Van de week staan er ook nog wat leuke uitstapjes op het programma, waarheen weten ze nog niet dus laten we nog even in de midden; daar zullen ongetwijfeld ook leuke foto's van gemaakt worden voor op de site...


01 augustus 2005

Vandaag extra foto's van de vakantie toegevoegd onder 21 juli en 22 juli. Ook nog 2 mooie foto's neergezet onder 28 juli, afgelopen donderdag, toen Joke met de kids naar Den Haag is geweest om wat te shoppen. Ze kwamen toen langs de nachtwacht, maar dan in beelden. Natuurlijk ontbrak Rembrandt niet...