Yildez' Nieuws

31 januari 2004

Hallo allemaal, met mij gaat het heel goed. Ik ben vrijdag om 1 uur thuisgekomen. De misselijkheid was over toen ik wakker werd. Bedankt voor alle mooie berichtjes en kaarten. Groetjes, Yildez.


30 januari 2004

Yildez is net thuisgekomen, het ging na de operatie zo goed dat ze wat eerder weg mocht. Donderdagochtend om 11.00 uur moeten we ons weer melden, dan krijgen we de uitslag en begint de chemo-kuur...


29 januari 2004

Nou, de operatie is achter de rug gelukkig. Yildez deed het hartstikke goed. Ze hebben 5 keer in de tumor geprikt om er stukjes weefsel van te nemen en het 'kastje' is ook geplaatst. Ze was nog wel misselijk van de narcose, maar slaapt nu heerlijk. Fase 1 is achter de rug....maandag of dinsdag terug voor de uitslag en dan hopelijk nog die week beginnen met de chemokuur.


28 januari 2004

Ook ik ben een beetje stil als ik al jullie berichten lees, mede namens Joke heel erg bedankt voor al die steun; het doet ons erg goed. Vandaag een spannende dag achter de rug, Yildez zou vandaag geopereerd worden, een biopsie om te onderzoeken wat voor soort tumor het betreft. Om half een zou ze geholpen worden, maar door diverse spoedgevallen werd de operatie afgeblazen....toen ben ik maar eens heel boos geworden, eerst zeiden ze dat ze misschien ! na het weekend tijd hadden, nou, dat accepteerde ik dus niet. Uiteindelijk werd ze maandag op de rol gezet, maar ineens kwam de mededeling dat er morgen een patient uitviel dus dat ze alsnog morgen de biopsie gaan doen. Die is bepalend voor de chemotherapie namelijk. Morgen om 9.30 uur, dus daar kan niet veel meer tussenkomen. Ook goed nieuws vandaag. Er zijn geen uitzaaiingen geconstateerd in de longen en de hersenen. Het hart ziet er prima uit en ze is in goede conditie voor de operatie.

Laten we met zijn alle duimen voor een goede afloop, we zijn er nog lang niet maar een lichtpuntje is zichtbaar. ...O ja, ik las iets over een kaartje sturen, is natuurlijk top! Het adres is [removed]


27 januari 2004

Helaas weer een negatief bericht van ons gezinnetje....Zondag klaagde Yildez over buikpijn, dat had ze al een week zei ze maar nu werd het steeds erger. Toen ze 1 jaar was moest ze met spoed geopereerd worden en is er een drain geplaatst, die het hersenvocht afvoert naar de buikholte. We dachten dus aan een 'gewone' ontsteking in de buikholte toen we gisterochtend naar het Sophia kinderziekenhuis gingen. Al snel werd duidelijk dat er meer aan de hand was. Uiteindelijke diagnose was dat ze een tumor in haar lever heeft. Het is niet te beschrijven wat er dan door je heengaat. Het is maar goed dat de arts een vrouw was, anders had ik er bovenop geslagen. Kl*te wereld...maar dan wil je horen wat er aan te doen is. Na heel veel onderzoeken diezelfde dag nog werd duidelijk dat haar longen nog schoon zijn en geen uitzaaiingen bevatten, wat een goed teken is. Ook zit de tumor aan 1 kant van de lever, wat de mogelijkheden voor operatie sterk vergroot.

Ergens de komende dagen zal er een biopsie van de tumor genomen worden om uit te vinden welke kankersoort het hier betreft, zodat ze de chemokuur daarop af kunnen stemmen.