Yildez' Nieuws

20 februari 2004

Vandaag een hele belangrijke dag gehad, de uitslagen van de CT scan en rontgen foto's van afgelopen dinsdag. Het goede nieuws is dat de kanker nog niet uitgezaaid is, tenminste zover ze dat kunnen beoordelen. Tevens blijkt dat de tumor in deze grootte goed operabel is en omdat ie nog niet uitgezaaid is willen ze hem zo snel mogelijk eruit halen. De voorlopige datum staat op 2 maart. Als dit allemaal doorgaat krijgt ze tot 2 maart de tijd om aan te sterken en dus geen chemo's meer. Eventueel krijgt ze na de operatie nog een aantal chemo's om er zeker van te zijn dat er niets meer rondzwerft in het lichaam. Nou, dit was me het weekje wel, nauwelijks geslapen door de spanning maar nu wel tenminste met wat positieve geluiden ipv weer een domper. Yildez heeft de ergste moeheid nu wel achter de rug en heeft de komende week voorjaarsvakantie, dus kan nog meer uitrusten. Als alles zo blijft staan ben ik er zondag 29 in Hoorn gewoon bij, effe lekker uitwaaien! Prettig weekend, Ron.


15 februari 2004


Fotootje van Yildez in het Sophia....effe uitstrekke...


En een (zeer) kleine subset van alle kaarten en tekeningen die ze tot nu toe heeft ontvangen, iedereen die er 1 (of meerdere!) gestuurd hebben ontzettend bedankt, je ziet hoe 'gezellig' zo'n ziekenhuis kamer ermee wordt..


13 februari 2004

Met een bjte mazzel mogen we in de loop van de middag naar huis. Yildez heeft nauwelijks bijwerkingen van de chemo (voorlopig); ze is niet misselijk geweest, alleen wel snel moe, maar daarom staat er natuurlijk een volledig verstelbaar bed met alle toeters en bellen! Duimen dat de chemo aanslaat nu, de tumor zou de komende twee weken al behoorlijk kleiner moeten worden....


10 februari 2004

Gisteren is Yildez voor de tweede keer geopereerd en hebben ze wederom de tumor aangeprikt om achter de 'ware identiteit' te komen. Met een beetje mazzel hebben we voor het weekeind de voorlopige uitslag van de biopt en weten we weer iets meer. Morgen start de chemo, het belangrijkste nu is dat de tumor goed reageerd op de chemo, dwz snel kleiner wordt. Dit vergroot nml. de kansen op succesvolle verwijdering later in het traject. Ze is nu even op 'school' in het Sophia, sommetjes oefenen; niet meteen haar favoriet maar het is prima afleiding....Groeten, Ron.


05 februari 2004

Nou, we zijn weer wat slapeloze nachten verder en er komen er nog een paar....Eigenlijk had vandaag de chemokuur moeten beginnen, maar gisteren hadden we een afspraak met de oncoloog en hoorden we dat het uitgesteld werd. Er zijn nml. 2 soorten levertumoren en ze kunnen niet eenduidig vaststellen welke het nu betreft (er zitten altijd cellen van allebei de soorten in). Dit is wel van belang voor de soort chemokuur die Yildez krijgt. Daarom maandag a.s. weer een operatie waar ze wederom een biopt/punctie nemen uit de tumor, van een andere plek in de tumor (die trouwens 900 cc groot is!). Ze sturen deze resultaten ook op aan een professor in Engeland die hierin gespecialiseerd is, dus alles wordt wel uit de kast gehaald. Dan dinsdag een 'rustdag' en woensdag begint de chemo dan. De eerste is bij beide soorten gelijk, dan om de twee weken de volgende chemo, maar over 14 dagen moeten we dan wel weten welke soort het is....Yildez was heel teleurgesteld dat het vandaag niet doorging, ze had zich er helemaal op voorbereidt en toen het niet doorging kwam dat hard aan...een paar dagen uitstel is volgens de doktoren geen probleem, ik hou mijn hart vast dat dit idd zo is...maandag of daaromtrent de volgende update (vanuit het internet cafe...)