Yildez' Nieuws

30 november 2004

Vanochtend sliep Yildez nog heerlijk toen we opstonden, dus dat hebben we maar even zo gelaten. Uiteindelijk werd ze om half 10 wakker, dus blijkbaar kon ze de extra rust goed gebruiken. 's Ochtends ging het nog niet zo lekker, maar 's middags is ze weer naar school gegaan en na schooltijd heeft ze nog met haar vriendinnetje Vera gespeeld, dus het lijkt erop dat het ergste weer achter de rug is...


29 november 2004

Vandaag ging het helaas even niet zo goed met Yildez. Ze stond al op met hoofdpijn en voelde zich niet lekker, vlak voordat we naar school zouden gaan moest ze overgeven. Snel het noodplan uit de kast gehaald en Oma Plonie gebeld, die kon gelukkig komen oppassen dus dat kwam goed uit. Het leek naar het einde van de ochtend goed te gaan en om 1 uur weer naar school gereden, maar toen Yildez uit de auto stapte voelde ze zich heel moe en niet lekker worden; samen zijn ze toen weer naar huis gereden waar ze tot twee keer toe moest overgeven, dus dat had ze wel goed aangevoeld. 's avonds een cracker gegeten, die bij het naar bed gaan er ook weer uit kwam, dus al met al een beetje een soepdag....nu maar hopen dat het kwam door het toch wel drukke (en late) weekend en dat ze morgen weer naar school toe kan. Er schijnen meer kinderen in de klas ziek te zijn, dus het kan ook heel goed zijn dat Yildez een of ander virus heeft opgedaan, nu ze vatbaarder is voor ziektes als gevolg van de chemo...even duimen dus!


28 november 2004

Gisteren was een grote dag voor Dagmar, ze mocht afzwemmen voor haar B-diploma! Ze was wel een beetje zenuwachtig, maar vol goede moed begon ze aan haar baantjes. De eerste twee met kleren aan, daarna 6 baantjes met verschillende slagen en zo nog wat oefeningen. Uiteindelijk met vlag en wimpel geslaagd!

Meteen daarna zijn ze met Joke naar het Sinterklaasfeest van Deutz gereden, dat begon om 11.00 uur en konden ze nog net halen. Eerst was er een optreden van een clown/acrobaat, daarna kwam dan toch de Sint met zijn Pieten... Als een van de laatsten mochten Yildez en Dagmar hun kado's ophalen. Dagmar kreeg een puzzel en een spiegelkastje, zodat ze zich nu lekker kan optutten. Yildez kreeg een organizer en een boek over dolfijnen.

Een paar foto's zijn te vinden onder 27 november 2004...


23 november 2004

Kreeg vandaag een telefoontje van dr van den Heuvel dat de AFP waarde iets was gedaald naar 659 (was 680). Voor de artsen betekend dat dat ie gelijk is gebleven en in ieder geval niet verder is doorgestegen, wat een goed resultaat is voorlopig. 9 December staat er weer een scan van de longen en lever op het program en tevens wordt dan weer een AFP waarde gemeten. Tussendoor hoeven we gelukkig eens niet naar het ziekenhuis voor controle, dus hebben we even rust op dat vlak.... Als alles verder goed gaat is de volgende chemo dan geplanned op 14 december, zodat we op een redelijke manier door de kerst en nieuwjaar periode hobbelen.


21 november 2004

Vandaag kregen we bezoek uit het hoge noorden...Patricia Luchies en Peter Lok kwamen ons namens "MR2Club.NL-The Wild Bunch" een werkelijk prachtig kado overhandigen...Ze brachten ons namelijk een uitvergroting op linnen van de foto waarbij de dolfijn Annie Yildez een kus geeft op haar wang, 1 van de mooiste foto's van ons avontuur in Curacao. Inmiddels is de foto opgehangen op een prominente plek in onze woonkamer en kunnen we nu elke dag genieten van de herinneringen aan 1 van onze mooiste vakanties samen...

Patricia en Peter onwijs bedankt voor het brengen van dit mooie kado, we zijn er echt heel erg blij mee! Een foto ervan komt in het foto album.


18 november 2004

Vandaag is alles redelijk verlopen. Yildez voelde zich helaas niet goed genoeg om naar school te gaan, maar ze heeft wel thuis aan haar boekbespreking kunnen werken (Sjakie en de glazen lift). De misselijkheid is meegevallen, 1 keertje overgegeven maar niet veel. Wel heel erg moe geweest vandaag. Hopelijk kan ze morgen nog een dagje meepikken op school. Ik zal nog een fotootje van Yildez (en Dagmar's) nieuwe kamer plaatsen in het fotoalbum.


17 november 2004

Het was vandaag in het ziekenhuis een beetje een moeizaam gebeuren...ook al waren de verpleegsters heel aardig en stonden we om half drie al weer buiten, Yildez had het gewoon niet naar haar zin. Ze wilde tegen het eind van de ochtend al weer naar huis, maar toen moest de chemo nog een stuk doorlopen dus dat was geen optie...uiteindelijk hebben we wel een hele leuke dvd gekeken (Bruce Almighty) en hard gelachen om alle grappen, dus ging de tijd toch nog snel. Als kadootje voor het prikken mocht Yildez een brooddoos van Tijgetje uitzoeken, echt een heel leuk ding. Mariska zal er wel jaloers op zijn, die is gek op alles wat met Winnie de Pooh te maken heeft. Tegen het einde van de dag was Yildez erg moe, maar de misselijkheid valt gelukkig alles mee.


14 november 2004

Vandaag was dan eindelijk de dag van de ballonvaart aangebroken! De hele week de weerberichten gevolgd natuurlijk, gisteren nog was het een slechte dag waarop ballonvaren niet mogelijk was, maar vandaag scheen het zonnetje en toen we om 11.00 uur belden naar AdBallon hoorden we dat het die middag gewoon door kon gaan. Dus om even na 1 uur naar Breda getogen, waar we precies om 2 uur aankwamen voor de kennismaking met de piloot en zijn crew. De piloot heette Coen en hij had onder meer zijn zoontje Wouter meegenomen om ons te helpen, alsmede Jelle en Joost, die ons vanaf de grond zouden volgen met de volgauto. Omdat wij een prive vlucht hadden en op niemand anders hoefden te wachten, konden we direct na de kennismaking in de landrover stappen om naar de plek van opstijgen te rijden.

Daar aangekomen was er al 1 ballon bezig op te stijgen, er zouden ook nog 3 andere ballonnen van AdBallon volgen op datzelfde (voetbal)veld. De meiden vonden het bijzonder indrukwekkend, vooral toen Coen de vlam testte, Dagmar vond het maar niks en rende zo'n 50 meter weg! Met zijn allen hielpen we om de ballon goed neer te leggen en er de lucht in te laten stromen met behulp van de ventilator. Even later konden de vlammen de lucht verwarmen en kwam de ballon langzaam in zijn vorm. Snel klommen we aan boord en voordat we het wisten zaten we al op een aardige hoogte! Coen vroeg aan Yildez om te schatten hoe hoog we ongeveer waren, na even nadenken zei Yildez 600 meter. Dat was precies goed! We zaten op 1800 voet, wat overeenkomt met 600 meter, dus Yildez heeft er wel gevoel voor!

Het was een prachtig gezicht, de andere ballonnen om ons heen, de stilte (als de brander niet aan was), we konden vele tientallen kilometers ver kijken, zo mooi was het. Goed te zien was dat het op dat moment zo boven Rotterdam moest regenen, want daar waren hele donkere grijze wolken zichtbaar, maar waar wij opstegen (Breda)was het een blauwe lucht met hier en daar wolken en een licht briesje, perfect vaarweer dus. De zon scheen ook heel mooi en maakte een mooie schaduw van onze ballon op de bomen onder ons. Onze maximale hoogte was 1300 meter, wat echt superhoog is! Uiteindelijk landden we in Meerle (Belgie), waar we door de crew werden opgewacht. De boer kreeg een flesje wijn voor het feit dat wij op zijn land waren terecht gekomen (schade viel reuze mee, het was een rustige landing) en we konden de terugreis naar Breda beginnen. Van Coen kregen we ieder een officieel vaarbewijs en we dronken nog een drankje terwijl we napraatten over onze vlucht.

Toen we weg wilden gaan mocht Yildez nog even mee naar boven van Ad om daar een Tshirt uit te zoeken. Ook kreeg ze nog een spannend jeugd boek over ballonvaren en een sleutelhanger! De foto's die straks op de site komen zullen laten zien hoe indrukwekkend het allemaal was. Bij deze willen we Deutz B.V., de werkgever van Joke, bedanken voor het financieren van deze wens van Yildez. Verder het team van AdBallon, Coen en Wouter in het bijzonder. We hebben weer een onvergetelijke dag doorgemaakt waar we met veel plezier op terug kunnen kijken. We hebben alles ook nog op video staan dus kunnen het daarmee nog herbeleven. In 1 woord TOP!


12 november 2004

Helaas toch weer tegenvallend nieuws. Gisterenochtend werd ik door dr van den Heuvel gebeld met de mededeling dat de AFP-waarde gestegen was naar 680 (van 580). Ze zei er wel bij dat ze overleg gehad had met een aantal collega's, en dat het nieuwe medicijn (thalidomide) tijd nodig heeft om werkelijk effectief te worden, aan de andere kant is dit strijdig met het feit dat de waarde eerst naar 580 ging zo'n 4 weken na gebruik van het medicijn en nu weer omhoog.... Zat wel een beetje stuk gisteren, vandaag al weer wat beter maar feit blijft dat het niet zo'n goed voorteken is. A.s. woensdag gaan we voor de chemo, dan wordt weer de AFP waarde bepaald en weten we weer iets meer. Vandaag is verder een normale dag geweest, Yildez is wezen kijken bij het zwemmen van Dagmar, die vanavond thuis kwam met 'het briefje'; wat wil zeggen dat ze volgende week mag proefzwemmen voor haar B diploma. Als ze dit goed doet mag ze voor haar B diploma afzwemmen op 27 november a.s.!


10 november 2004

Even een kort berichtje...ik begrijp dat meerdere mensen zich zorgen maken omdat er geen nieuws is, maar zoals ik al eerder schreef, geen nieuws is goed nieuws. Het gaat namelijk op dit moment zo goed als het maar gaan kan, Yildez kan momenteel alles doen wat een meisje van haar leeftijd wil doen en dat hoeft wat ons betreft niet allemaal op de site...

Maar er is op dit moment wel een beetje nieuws. Gisteren zijn we voor controle naar het Sophia geweest. Onder andere is er een filmpje van haar hart gemaakt, omdat de carbo/doxo combinatie chemo een aanslag doet op de hartspier, en je maar een bepaalde hoeveelheid van dit medicijn mag hebben omdat er anders andere problemen zich voordoen, en dat moeten we niet hebben. Gelukkig was er helemaal niets mis met de werking van Yildez hart en kan de huidige behandeling voortgezet worden. Dr. van den Heuvel heeft uitgerekend dat Yildez nog maar 2 chemo's mag hebben voordat ze aan haar maximum zit, aankomende woensdag is van die 2 de eerste. Daarna moeten we bepalen welke andere chemo's er nog mogelijk zijn die ook evt. zouden kunnen helpen. Verder is er ook weer bloed geprikt voor de bepaling van de alfa foeto proteine waarde. De laatste meting was 580, een verlaging van ongeveer 100 punten en dus een vermindering van de uitzaaiingen. Heel belangrijk is het of deze waardes nog verder gedaald zijn, gestabiliseerd of weer gestegen. Meestal krijg ik nog dezelfde dag een telefoontje van de dokter, maar tot op heden heb ik nog niets gehoord....ik hoop niet dat dit slecht nieuws betekend, ik ga ervan uit dat de dokter het heel druk heeft of dat ze nog geen tijd hebben gehad in het laboratorium om de test te doen. O ja, de dokter vond de buik van Yildez heel soepel aanvoelen, wat ook een goed teken is. Daardoor heeft ze in ieder geval geen klachten op dat vlak (buikpijn oid).

Vandaag heb ik met mijn vader de twee hoogslapers in elkaar gezet voor de kids, dat had nogal wat voeten in de aarde. Als jullie die sketch van Youp van het Hek kennen over IKEA meubels, dan weten jullie wat er zich zoal heeft afgespeeld...het kwam er akelig dicht bij. Om half elf begonnen, om half 8 's avonds klaar. Gelukkig zijn het twee super kamers geworden! Als het me lukt zal ik proberen er wat foto's van op de site te zetten.

Leuke dingen die eraan zitten te komen: zaterdag 13 november is Joke jarig en de 14e gaan we bij goed weer in een luchtballon de lucht in met zijn viertjes! Dit laatste is aangeboden door Deutz B.V., waar Joke voor werkt. Helemaal te gek dus. Ballonvaren was ook een wens van Yildez, omdat haar moeder dit ook nog heeft gedaan in het jaar dat ze overleed....hopen dus dat het weer meezit zondag!


01 november 2004

Vanmiddag was het dan zover, Yildez mocht samen met Dagmar en twee vriendinnetjes naar K3 in Hasselt, Belgie. Yildez had gekozen voor Vera, Dagmar voor Iris, en Joke voor Iene (de moeder van Vera en Iris). Om een uur of 2 's middags vertrokken ze met zijn allen richting Belgie. Na een kleine 2 uur rijden arriveerden ze in Hasselt, waar alle winkels dicht waren want het was Allerheiligen of zo...wel genoeg parkeerruimte in ieder geval! De 4 meiden werden afgeleverd bij de ingang van de zaal, waar voor Yildez een gesigneerd exemplaar van de nieuwste CD van K3 klaar lag (De wereld rond), voorzien van de handtekeningen van de 3 zangeressen van K3. Ook waren er nog een paar gesigneerde foto's met hun handtekeningen die ze meekregen! Prima geregeld door Ay-Mei...!

De show begon om vijf uur en eindigde om half zeven. Joke en Iene hadden zich vermaakt in een cafe in Hasselt, want alle winkels mogen dan dicht zijn op Allerheiligen, dat geldt natuurlijk niet voor de cafe's en kroegen! Na de show zijn ze op de terugweg bij de MacDonalds gaan eten en kwamen ze rond half tien weer thuis. Helemaal vol waren ze ervan, Dagmar stopte gewoon niet meer met praten en dansen en ook Yildez had het heel leuk gevonden. 1 van de meiden van K3 was namelijk zwanger en dat was heel goed te zien (ze moet nog een maandje of twee zei Yildez). Daarom was er af en toe een stoel voor haar waarop ze mocht zitten als de andere twee de dansjes deden...moet wel een leuk gezicht geweest zijn... In ieder geval weer een hele geslaagde dag, die ons aangeboden was namens de leden van de twee Toyota MR2 clubs in Nederland. Iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt, nogmaals onwijs bedankt hiervoor. Enne, Melle, morgen komen de foto's maar ik kan je verzekeren dat ze nu ook in Hasselt weten dat er een MR2Club.nl "The Wild Bunch" bestaat, want Yildez en Dagmar hadden natuurlijk hun clubpetten op!