Yildez' Nieuws

30 september 2004

Even een heel kort berichtje van ons...we zijn namelijk nogal moe...beetje last van jetlag enzo. Ik had begrepen dat het allemaal best mee zou vallen als je tijdens de nacht lekker kon slapen in het vliegtuig. Nou, vier uur lang mijn ogen dicht gehouden maar niet in slaap vallen dus! Maw, we zijn nou bijna twee volle dagen wakker en dat voelt niet echt lekker. Stond daarnet te tollen op mijn benen....

Gisteren hebben we na het ontbijt de koffers ingepakt (het paste maar net) en zijn we voor de laatste keer naar het Seaquarium gegaan om voor de echt definitieve laatste keer de dolfijnen show bij te wonen. Gelukkig konden Yildez en Dagmar er nu vrede mee hebben dat ze weer terug naar Nederland gingen en stiekum vonden ze dat toch ook wel weer fijn, weer lekker in het eigen bedje slapen en alle avonturen delen met de vriendjes en vriendinnetjes. Ook mochten ze nog zeesterren, zee-egels en zeekomkommers vasthouden, ook al was dat best eng.

Daarna zijn we voor de tweede keer naar de caracas baai gereden en hebben we een heus fort gebouwd van zware stenen, nat zand en schelpen. Bij een grote golf liep het fort vol en bleef het water erin staan, dit blijft een leuke bezigheid (ook voor pappa's). Ik heb ook nog gesnorkeld op een plek waar een klein bootje was gezonken, en daar krioelde het werkelijk van de vissen, in alle vormen, maten en kleuren. Heb het rolletje van het (wegwerp)onderwatertoestel volgeschoten, nu maar hopen dat de foto's een beetje gelukt zijn; het was in ieder geval een bijzondere ervaring.

Terug bij het hotel hebben we lekker gegeten en hebben we de koffers in de auto geladen. Half uurtje rijden een daarna dik drie kwartier in de rij gestaan voor het inchecken. Da's niet echt lekker bij ruim 30 graden kan ik je vertellen. Vervolgens een uur extra wachten want het toestel was dus vertraagd uit Nederland vertrokken. Het zat stampend vol, dus helaas voor ons geen business class plekken. We stegen op rond 8 uur 's avonds en kregen eerst een leuke film voorgeschoteld, een romantische comedy waar Yildez en Dagmar hard om hebben gelachen. Toen geprobeerd te slapen, maar de tweede film van de avond was Shrek 2, dus Yildez moest en zou die afkijken. Daarna heeft ze wel eventjes geslapen, Dagmar was bij de aftiteling van de eerste film al in dromenland. Zoals gezegd hebben Joke en ik niet echt geslapen, blijkbaar waren we goed uitgerust de afgelopen week.

Bij aankomst op Schiphol wachtte ons een volgende 'verrassing', zodra we de slurf uitkwamen werden we opgewacht door ruim 20 douaniers, die de honderden reizigers aan een nauw onderzoek onderwierpen. Vragen stellen, fouilleren, handbagage door scanner. Er werden er behoorlijk wat uitgeplukt voor nadere controle, ook veel mensen die handbagage moesten uitpakken...ze nemen de bolletjes slikkers en cocaine smokkelaars wel heel serieus! Gelukkig stond daar Maaike ons op te wachten met een mooie bos bloemen namens Doe een Wens en die vergezelde ons verder. Bij de koffers eenzelfde procede, een helemaal afgeschermde bagageband met weer tig douane vertegenwoordigers, eenmaal de koffers op een karretje geladen kon je weer alles eraf halen om door de scanner te halen, weer moesten diverse reizigers hun koffers uitpakken. Gelukkig bleef ons dat bespaard want we hadden het er nooit meer in gekregen! Eindelijk, anderhalf! uur later kwamen we bij de taxi aan die ons naar huis reed.

Thuis werden we opgewacht door beide Opa's en Oma's en Anne Marie en Petra van de Stichting Doe een Wens. Ze hadden een heerlijke taart meegenomen met een grote foto van een dolfijn erop en Yildez kon aan iedereen verslag doen van alles wat ze meegemaakt had. Op de slaapkamers wachtte ook nog een verrassing, beide meiden hadden een dekbedhoes van dolfijnen om hun dekbedden heen, een harstikke tof gezicht...kunnen ze vanavond heerlijk onder wegdromen.

Morgen zal ik tijd maken om de foto's op de site te zetten, ik weet dat velen ernaar uitkijken maar het is best veel werk en deze jongen gaat vroeg zijn bed opzoeken om wat schade in te halen; morgen is het weer vroeg dag en staan de timmerlieden weer op de stoep, die in onze afwezigheid gelukkig een heel stap voorwaarts hebben gemaakt met de twee slaapkamers. Welterusten voor nu..


29 september 2004

Het zit er bijna weer op...We hebben net lekker ontbeten op het terras en de kids hebben heerlijk gesmuld van scrambled eggs en witte toast.

Gistermiddag is Yildez een beetje soort van ingestort...alle spanning kwam eruit en ze moest heel erg huilen dat alles nu weer voorbij was en dat we weer terug moesten naar Nederland. Ze wil niet meer weg bij de dolfijnen, waar ze het zo naar haar zin heeft gehad. Ze kreeg heel erge hoofdpijn en toen heeft ze s middags even een uurtje op bed gelegen. Daarna zijn we naar willemstad gegaan om nog wat souveniertjes te kopen, maar Yildez haar hoofdpijn werd steeds maar erger, zelfs het lopen deed pijn. Ze heeft toen een paracetamol ingenomen en we zijn teruggereden naar het hotel zodat ze weer even op bed kon gaan liggen. Na anderhalf uur geslapen te hebben was ze gelukkig weer wat opgeknapt en zijn we naar een restaurant aan de andere kant van de 'lagune' gelopen. Daar hebben we heerlijk gegeten, een 5 sterren restaurant waardig. Yildez biefstuk met patatjes en Dagmar bestelde witte spagetti met frikandel! En ze kreeg het nog ook, dus die heeft ook heerlijk gesmuld...

Zometeen ga ik Joke helpen met inpakken en daarna wilde Yildez een laatste keer de dolfijnen show bijwonen, die is om half elf vanochtend. Daarna gaan we naar de caracas baai, waar we nog even lekker onderduiken in de wondere onderwater wereld van Curacao. We vliegen om ongeveer 6 uur vanavond, moeten 2 uur van te voren op het vliegveld zijn dus half vier moeten we hier uiterlijk weer weg....zal best een beetje pijn doen want wat was deze vakantie geweldig zeg. Ik kan me niet voorstellen hoe we Stichting Doe Een Wens hiervoor genoeg kunnen bedanken, ze hebben ons iets fantastisch gegeven wat we nooit meer zullen vergeten.


28 september 2004

Yildez is vandaag geslaagd! Ze mag zich nu officieel assistent-trainer van dolfijnen noemen, de diploma uitreiking heeft zojuist plaatsgevonden (het is nu 12.00 uur op curacao). Naast een officiële diploma met foto incl. dolfijn heeft ze ook als kado een mooi tshirt gekregen met voorop een foto van haar waarop de dolfijn haar een kusje geeft en achterop de tekst assistent-trainer! Helemaal top dus!

Wat ik al schreef was dus echt waar. Gisteren kreeg Yildez huiswerk mee, moest ze een heel boek over dolfijnen leren en alle kunstjes moest ze op Dagmar oefenen in het zwembad. Dagmar moest een stoute dolfijn spelen die af en toe niet luisterde, nou, daar had ze dus geen moeite mee! Gisteren hebben ze ruim 2 uur trainer en dolfijn gespeeld en ze groeiden beiden in hun rol. 's avonds zijn we uit eten gegaan in het Fort Nassau, waar je een fantastisch uitzicht hebt over bijna het hele eiland. En je kan er ook nog een keer heerlijk eten..omdat de temperatuur hier dus altijd goed is, ook 's avonds, hebben we lekker buiten op het terras gegeten hoog boven Willemstad. Een mooiere plek om te eten kan ik me bijna niet voorstellen.

Yildez was vanochtend natuurlijk super nerveus. Ze ging nog een keer alle oefeningen door en toen was het dan zover, 0800 uur, tijd om naar de dolphin academy te gaan. Vanaf 0900 uur mochten wij erbij en ging Yildez het water in. Daar mocht ze dit keer zwemmen met de dolfijnen, ze had een wet suite aan, flippers aan haar voeten en een drijfvest. In het water mocht ze eerste meezwemmen en daarna ook nog kunstjes doen met de dolfijnen, zoals water naar elkaar spetteren, ronddraaien in het water, laten zingen. De moederdolfijn met haar 3 weken jonge kind kwam ook nog even vlak langs Yildez zwemmen, ze raakten dus al gewend aan haar! Toen was het wachten op het grote optreden van Yildez. Om half elf begon de dolfijnen show, en Yildez kwam samen met drie andere trainers aanlopen met een bak met vis. Halverwege de show kwam Yildez in het middelpunt te staan en mocht ze aan het publiek (de banken zaten ruim vol door o.a. twee schoolklassen) laten zien welke kunstjes ze allemaal geleerd had. Ze liet de dolfijn springen, op zijn staartvin naar achter uit het water laten komen, zingen, vinnen laten zien, zwaaien met de vinnen naar het publiek en ik zal vast nog wel wat vergeten. Alles ging 100% goed en ze kreeg dan ook een staande ovatie van het publiek. Helemaal trots liep ze na afloop met de andere trainers terug naar de douches. Daarna moest Yildez eerst nog een proefwerk maken over alles wat ze die dag ervoor geleerd had en toen was dus de diploma uitreiking. Yildez had dus een 10! voor haar proefwerk, dat uit open vragen bestond dus zo makkelijk was het nog helemaal niet, maar wat je leuk vind leer je makkelijk nietwaar? Maar wel heel erg knap. Hierbij wil ik Jeanette Jansen, Yildez' begeleidster/trainster heel erg bedanken voor die twee fantastische dagen die ze heeft doorgebracht op de dolphin acadamy, dit zit en blijft in het geheugen gebrand zitten, zeker en vast!

En dan zit het avontuur er al bijna weer op...strakjes gaan de kids vast weer trainer en dolfijntje spelen in het zwembad. Morgen willen we nog graag een keer terug naar de caracas baai, waar we zulke mooie vissen gezien hebben. Gaan we nog lekker een ochtendje snorkelen voordat we tegen het eind van de middag weer naar het vliegveld rijden...best jammer, want het is hier een fantastisch eiland, met een mooie temperatuur elke dag, fijne mensen die het met de tijd niet zo nauw nemen en heerlijk eten...afgelopen week heel veel Nederlanders gesproken die het jachtige Nederland ontvlucht zijn en nu op Curacao wonen, ik kan me er wel iets bij voorstellen....maar niet getreurd, we hebben hier een geweldige week achter de rug en nog ruim anderhalve dag te gaan, en daar gaan we dus ook nog van genieten! Tot gauw dus weer in Nederland....

PS O ja, we kunnen er ook niets aan doen maar we zijn wel een klein beetje bruin geworden tussendoor...dus niet schrikken als je ons niet meteen herkend! Ik heb Yildez en Dagmar in ieder geval nog nooit zo bruin gezien!


27 september 2004

D-DAY.....DOLPHINS DAY!

Vandaag was het dan zover, om 0800 uur bracht ik Yildez naar de dolphins academy waar Jeannette, Yildez trainer haar kwam begroeten. Het klikte meteen tussen die twee en samen gingen ze ervandoor. De details hierover volgen later, ik schrijf dit nu om 11.00 uur en heb Yildez niet meer gesproken. Om 09.00 uur mochten we met zijn allen komen kijken naar Yildez, die samen met Jeannette het water in ging om met Annie, de dolfijn, kunstjes te doen en aan elkaar te wennen. Yildez had een wetsuite aan en zag er heel profi uit. Wij mochten foto's nemen en alles staat op de video. In het begin vond ze het nog wel een beetje eng, want van dichtbij zijn het toch echt grote dieren, maar later werd het alleen maar leuker en kroelde ze met Annie. Ze kreeg kusjes, mocht kusjes geven, onder de kin aaien, over de vinnen aaien en over de buik aaien. Daarna een aantal kunstjes geleerd want morgen om half elf mag Yildez met de officiele show meedraaien als echte dolfijnen trainer en optreden voor publiek! Dat wordt pas echt spannend! Jullie hadden Yildez gezicht moeten zien, een big smile van oor tot oor! Prachtig om te zien, ze geniet hier echt van, dit was haar wens en die is uitgekomen en hoe! Morgen hoop ik nog wat meer hier te schrijven over wat er tussendoor allemaal gebeurde, ik ving iets op over een klaslokaal en een proefwerk maken, dus het is niet allemaal vrije tijd, er moet ook geleerd worden...! Dit voor alle klasgenootjes die misschien jaloers zijn, Yildez moet er ook hard voor werken hoor!

Gisteren zijn we nog naar Willemstad gegaan, maar daar waren de winkels dus niet open op Zondag. Uiteindelijk 1 winkel gevonden waar we wat tshirts voor de kids hebben gekocht en badhandoeken van curacao en dolfijnen. Wilde ik pinnen, slikt die automaat mijn pas in, wel pas nadat ik 200 gulden had ingetikt in het scherm en normaal het geld uit de gleuf hoort te komen, dus ben benieuwd of dat allemaal goed gaat komen. Ik moet zo naar de bank met legitimatie om mijn pas terug op te eisen, dan zien we wel weer verder...

Ook hebben we gisteren lekker rustig aan gedaan, nou ja, voor de kinderen betekend dat dan van 2 uur tot 5 uur smiddags onafgebroken zwemmen. Yildez was hiervan zo moe dat ze bijna omviel! Ze vergeet ook zelf dat ze dit eigenlijk helemaal niet kan en gaat door tot het lampje uitgaat, maar dan zit ze weer 2 minuten op een strandstoel en vind ze alweer nieuwe energie om het zwembad in te duiken.

Rond half zes viel de electriciteit uit op het eiland, toen was het gelukkig nog licht dus was er niet zoveel aan de hand. Wij reden naar Fort Nassau, waar je een prachtig uitzicht hebt over Willemstad incl. zonsondergang en waar je ook een restaurant hebt. Ook hier geen electriciteit en ook geen eten/keuken deed het ook niet. Yildez werd steeds moeier. Wij terug nadat we nog even op de zonsondergang gewacht hebben, net voor donker arriveerden we weer op ons resort. Daar hadden ze van de nood een deugd gemaakt door een barbeque te organiseren! Dus toch lekker eten, Yildez' favoriet! Het eten stond nog maar net op tafel toen Yildez aangaf te moeten overgeven. Snel naar de wc's gerend (in het donker was het niet makkelijk de goeie plek te vinden) en alles eruitgegooid. Zo zei Yildez, nu voel ik me een stuk beter. Ze ging weer en tafel zitten en at alle vlees op (biefstuk) inclusief het bord van Dagmar, want die vond het niet zo lekker. Met veel smaak heeft Yildez alles op en daarna was ze toch wel heel erg moe en zijn ze naar bed gegaan. We kregen drie kaarsjes van de eigenaar van het complex die 8 uur branden, met 1 kaarsje op de kamer zijn ze alletwee heel snel in slaap gevallen. Joke en ik hebben nog geprobeerd om een boek te lezen bij de overige twee kaarsjes, maar dat was toch wel erg vermoeiend dus lagen we uiteindelijk vroeg op bed...we moesten tenslotte ook weer vroeg op voor Yildez' haar training.

Zo, dat was het weer voor nou. Wij drietjes krijgen zometeen ook een encounter met de dolfijnen, dan mogen we ook het water in en krijgen we een kus van een dolfijn enzo, lijkt me heel erg leuk. Ik zag dat je digitale foto's die zij maken mee naar huis kunt nemen op cd rom (na betaling uiteraard) en dat zullen we zeker doen, zodat ze o.a. op deze site te bewonderen zullen zijn. En Peter, wat betreft die cocktails, ik hou het bij deze temperatuur maar bij bier, ze hebben hier Heineken en Amstel en als die koud is is dat prima weg te spoelen hoor!


26 september 2004

Alweer een dag voorbij...maar voor Yildez kan het niet vlug genoeg gaan...

We zijn gisterochtend dus naar de caracas baai gegaan, dat is echt een heel mooi strandje waar niet veel mensen komen (want entree) en waar nog een schitterend onderwaterleven te vinden is; koraal, heel veel vissen. Het is heel bijzonder om even in die wereld onder te duiken en daar tijdelijk deel van uit te maken. Dat tijdelijk viel uiteindelijk nogal mee, want na anderhalf uur snorkelen bleek mijn rug toch wel vuurrood verbrand...je moet er wat voor over hebben nietwaar! Deze keer hebben Yildez en Dagmar ook goed kunnen snorkelen en hebben ze dus ook diverse vissen gezien, een hele belevenis.

Op het heetst van de dag hebben we even rustig aan gedaan, wat gelezen in het appartement en tv gekeken. 's middags hebben we lekker in het zwembad doorgebracht, de kinderen zijn niet uit het water te slaan zo lekker vinden ze het. Yildez heeft Dagmar koprollen onder water geleerd, wat ze eerst niet durfde. Tegen het eind van de dag hebben we de zeeleeuwen show nog bezocht en natuurlijk als afsluiting naar de dolfijnen show. De spanning loopt alleen maar op, maar dat is dan ook wel weer heel leuk om te zien, Yildez is er in ieder geval helemaal klaar voor.

's Avonds mocht Dagmar dit keer kiezen waar we gingen eten...je begrijpt het al, dat werd Big M natuurlijk. Daar hebben ze er gelukkig meer dan genoeg van dus hoefden we niet zo ver te rijden. Eenmaal binnen smaakte het allemaal prima, alleen hadden ze de airco zo laag staan dat het wel een vrieskast leek. Buiten 32, binnen 15 graden of zo...Dagmar had alleen maar een topje aan en had het uiteindelijk toch wel erg koud...brrrr

Vannacht hebben we een redelijk uniek iets meegemaakt, het regende op curacao. De kans dat je dit meemaakt in 1 week bezoek is nml. niet zo groot, er valt nauwelijks regen hier. Maar als het dan ook valt is het best veel. Het voelde vies klam aan zei Joke, die er om 0400 uur even uit ging om de handdoeken binnen te halen. Vanmorgen was er niets meer van te merken dat het geregend had, met dik 30 graden en een stevige wind verdampen alle plassen voordat je goed en wel wakker bent. We hebben net weer een heerlijk ontbijt naar binnen gewerkt en gaan zo nog een poging doen wat leuke dingen aan te schaffen in de wijk Punda van Willemstad, hopen dat het niet zo warm is als afgelopen keer (maar dat is een beetje tegen beter weten in)....

Getikt door Yildez: hoi allemaal! hoe gaatie? regent het nog steeds bij jullie? hier niet hoor de spanning stijgt in tussen wel heel erg op want het gebeurd morgen al dan ga ik met de dolfijnen zwemmen ik heb er zin in hoor! groetjes aan iedereen xxx-jes Yildez

PS de antiobiotica werkt goed gelukkig, Yildez heeft al geen last meer van haar keel en het snotteren word ook snel minder..


25 september 2004

Nou, het tijdsverschil is er nu wel uit..de kids hebben we iets later op bed gelegd (half negen) en ze werden keurig om half acht vanochtend wakker, wat wil je nog meer. Wij hebben ook aan een stuk door kunnen slapen dus zijn nu wat bijgekomen van de reis en alle eerste indrukken.

Toen we op reis gingen had ik last van een zware verkoudheid...zere keel, snotteren je kent dat wel. Gelukkig is dat een dag na aankomst verdwenen, maar het is toch een soort van virus want Joke kreeg het daarna en heeft het nu goed te pakken. Ze moest gisterenmiddag toch even op bed gaan liggen om even bij te komen en ze hoest de hele dag door. Yildez begon vanochtend ook, en dat is natuurlijk een stuk minder. Ze mag niet ziek worden voor a.s. maandag en gelukkig was onze dokter (vd Heuvel) zo voorzienig om ons een antibiotica kuur voor te schrijven en daar heeft ze vanochtend de eerste van drie drankjes van op. Hopelijk blijven we het voor, want het is niet zo'n lekker virus...we moeten ook niet vergeten dat het nog maar een week geleden is dat ze de chemokuur gekregen heeft en dus verminderd is in haar weerstand...duimen dus met zijn allen.

Gisteren zijn we dus gaan shoppen in Willemstad. Nou, best een hele leuke plaats met huizen in pasteltinten en oud-Hollandse geveltjes, een brug op bootjes waar je over kunt lopen naar het andere gedeelte van Willemstad. Het was echter een btje warm...daar waar het op het eiland en de stranden goed uit te houden is door het lekkere windje, is tussen de gebouwen geen sprake van wind en dan is 32 graden niet echt leuk. We hebben snel een terrasje aan het water opgezocht en daarna weer moed verzameld voor het stuk terug naar de auto. Dat doen we nog wel een keer, maar dan veel vroeger nog op de dag, 8 uur 's ochtends of zo. Trouwens heel gek dat je 8000 km vliegt om dan op een tropisch eiland te landen waar iedereen Nederlands spreekt, superhandig maar ook een beetje weird...en de meeste nog zonder een accent! Kunnen die amsterdammers nog wat van leren...

Weer terug zijn we lekker gaan zwemmen aan het prive strandje en later in het zwembad. Op het warmst van de dag hebben we de airco even opgezocht, de kinderen een uurtje op de kamer gelezen/gerust, Joke lekker geslapen en ik mijn motor/auto bladen maar eens doorgebladerd. 's middags hebben we een bezoek gebracht aan het Seaquarium, dat direct naast het resort is gelegen en waar we gratis toegang toe hebben. We hebben het voeren van de flamingo's gezien en daarna het voeren van de dolfijnen, zo dichtbij waren we nog niet deze week. Yildez wordt met de dag zenuwachtiger en de spanning loopt lekker op! Het zijn zulke fantastische dieren...hopelijk krijgen we hier mooie foto's van die we dan op de site kunnen zetten!We hebben net heerlijk ontbeten en we gaan zo weer een snorkel strandje opzoeken (caracas baai voor wie hier wel eens is geweest). Plannen voor vanmiddag hebben we nog niet, zou wel eens heel rustig ' hangen' bij het zwembad kunnen worden, want dat vinden de meiden eigenlijk wel heel erg leuk!

PS Stefan, wat is de uitslag geworden? Het is moeilijk je voor te stellen dat het zo slecht weer is in Nederland..we zullen in ieder geval aan jullie denken (en een biertje drinken op de goede afloop, dat spreekt voor zich :-)

PS 2En we hebben idd een onderwater fotocamera, hebben ik al ruim 10 foto's mee gemaakt maar de rest bewaren we voor de dolfijnen sessie...

Ik heb dit samen met Yildez getikt, hier volgt nog een stukje door Yildez zelf ingetikt:

hoi allemaal hoe gaatie? met mij wel goed het is hier stik heet maar wel lekker hoor ben heel erg zenuwachtig voor maandag ikwil heel graag de groeten doen aan de klas aan opa en oma en de andere opa en oma en anne lies aan jessy armani en seena en aan vera en iris en iedereen (ingreep door pappa... ;-) xxx-jes yildez


24 september 2004

Zo, de eerste dag zit er alweer op...het is nu 9 uur 's ochtends (vrijdag) als ik dit schrijf. Dagmar was om 04.00 uur wakker en Yildez om 04.30, al een verbetering tov vorige nacht, ze hebben vanaf 20.00 uur geslapen dus nog even en ze zitten in het ritme. Ze houden zich bezig met disney tv zodat wij nog even kunnen blijven liggen. Het is hier echter al zo vroeg lekker weer dat we rond de klok van 8 uur lekker aan het ontbijt zitten. Het restaurantje bij het complex heeft een lekker menu, heb net omelet gegeten met geroosterd brood en bacon/worstjes, mij lievelingsontbijt (en zeker in deze entourage!). Yildez en Dagmar hebben Franse Toast op (brood in ei dompelen en bakken). Daarna waren ze alweer bij het strandje te vinden om schelpen te zoeken!

Gisteren hebben we het rustig aan gedaan. 's Ochtends na het ontbijt de verschillende zwembaden uitgeprobeerd...niets mis mee! Daarna gelunched en 's middags zijn we een heel stuk naar westen gereden, op zoek naar een 'verlaten' strandje. Ik had opgepikt dat Porto Maria zoiets zou kunnen zijn, dus een klein uurtje rijden later (en wat sightseeing van Willemstad, we reden natuurlijk verkeerd) kwamen we aan bij Porto Maria. Dit moet het strandje uit de folders over curacao zijn...wit strand(je), palmbomen en een fantastische kleur van het water, wat trouwens ook helemaal niet koud is. We hadden snorkels en duikbrillen mee en meteen uitgeprobeerd. Wat een fantastische vissen zwemmen hier zeg, en gewoon rondom je heen. Er waren niet meer als een tiental mensen verdeeld over een strandje van een goeie 200 meter en blijkbaar is het altijd zo rustig daar want de vissen vonden het allemaal prima dat wij er waren. Toen ik aan het snorkelen was zei ik tegen Dagmar dat ze midden tussen de vissen stond, daar schrok ze zo van dat ze prompt niet meer in het water durfde! Volgens mij realiseerde ze zich toen pas dat er vissen in de zee zwemmen, of in ieder geval zo dichtbij! Hele scholen gezien, zwarte met paars en geel, witte met zwarte strepen, doorzichtige, groot en klein, teveel om op te noemen.

Toen was het alweer tijd om terug te gaan, we hebben nog een mega supermarkt aangedaan om wat boodschappen in huis te halen en in het donker (vanaf 19.00 uur is het pikkedonker) naar ons resort terug gereden. De kinderen vielen wel heeel snel in slaap, dus het was best een inspannende dag met veel indrukken

Vandaag gaan we naar Willemstad, de winkels bekijken (en waarschijnlijk ook wel wat kopen..ik heb in ieder geval een zonnebril nodig) en daarna zwemmen. Vanmiddag gaan we misschien naar het Sea Aquarium, daar hebben we gratis toegang toe omdat we op het complex zitten en het schijnt meer dan de moeite waard te zijn! We hebben trouwens de dolfijnen al uit de verte kunnen zien, waar Yildez a.s. maandag mee aan de slag gaat, schitterende beesten zijn het en Yildez kan haast niet wachten.....


23 september 2004

Hallo allemaal, het is me gelukt een werkende computer te vinden hier in Curacao (gewoon in de receptie hoor, dus zoektocht viel wel mee!). We zijn er dus...en het is een sprookje hier...prachtig weer, mooie stranden, palmbomen. Maar eerst even over de reis..

Om half tien kwamen Anne-Marie en Petra, twee vrijwilligers van Stichting Doe een wens ons thuis bezoeken met de laatste instructies en papieren voor de reis. De taxi kwam mooi op tijd, het was een taxi bus van RTC dus we zaten riant en hadden een mooi uitzicht. Zonder echte files in 1 keer naar Schiphol, waar we alweer werden opgewacht door Maaike, ook een vrijwilligster van de Stichting. Zij hielp ons door de formaliteiten heen en we dronken samen nog een kopje koffie.

Het vliegtuig was een boeing 747-400, een joekel van een ding met boven en onder zitplaatsen. Toen kwam de verrassing, omdat het vliegtuig niet vol zat kregen we business class plaatsen! Nou, ik heb veel meegemaakt op vlieggebied maar nog nooit op zo'n afstand in de business class...laten we het er maar op houden dat we ziekelijk verwend zijn onderweg. We kregen zelfs biefstuk en zalm voor het warme eten en dat smaakte absoluut niet verkeerd! Bij hoge uitzondering mochten Yildez en Dagmar ook nog in de cockpit, waar ze uitleg kregen over de koers die we vlogen. Ze mochten ook nog met de bemanning op de foto, is echter met Joke's gewone toestel genomen dus die kan ik helaas niet volgende week op internet vertonen. Heel bijzonder, want na 11 september mag dit eigenlijk niet meer.

Ik had het trouwens een beetje verkeerd met vliegtijden en tijdsverschil..het was uiteindelijk 10(!) uur vliegen en 6 uur tijdsverschil. Toen we aankwamen was het dus bijna 5 uur s middags lokale tijd (maar dus 11 uur savonds Nederlandse tijd). De meiden hadden niet geslapen onderweg maar omdat we met het licht meereisden hadden ze ook niet het gevoel dat het al zo laat was. Op het vliegveld werden we opgewacht door Paulien namens de Stichting. Die hielp ons met de huurauto en reed daarna voor ons uit naar het hotel...of eigenlijk resort.

Luxe is nog maar een zwak woord voor de entourage waarin we terechtgekomen zijn. We hebben twee appartamenten naast elkaar op de bovenste (3e) verdieping met uitzicht op de zee en zonsondergang. We hebben een keuken met alles erop en eraan (zelfs vaatwasmachine!), twee badkamers, twee slaapkamers (kinderen allebei een 2persoonsbed voor zichzelf!), een aparte woonkamer, een joekel van balkon met fantastisch uitzicht etc etc.

Het tijdsverschil nekte ons echter wel een beetje. We gingen uiteindelijk om ong. 8 uur lokale tijd naar bed, dat is dus 2 uur snachts in NL...Dagmar was om 2 uur snachts lokale tijd alweer klaarwakker en Yildez om 3 uur.....auw...wij probeerden te blijven liggen en dat lukte tot zo 6 uur vanochtend. De kinderen lijken geen last te hebben maar Joke en ik hebben toch wel een lichte 'hoofdpijn'. Vanochtend hebben we lekker ontbeten op een terrasje in het zonnetje, vlak aan het strand en lagune. De hagedisjes lopen er gewoon onder je tafeltje door. Op de achtergrond horen we het geluid van zeeleeuwen, want we zitten dus op sea acquarium beach / resort, waar ze van alles hebben aan tropische water dieren, ook nog de dolfijnen waar Yildez volgende week het water mee in mag en grote schilpadden en noem maar op

Op dit moment liggen Yildez en Dagmar in 1 van de drie zwembaden die bij ons resort horen en is Joke onder een parasolletje een boekje aan het lezen. Ik denk dat ik haar daar zo maar gezelschap ga houden, misschien ook even lekker een duik nemen. Vanmiddag gaan we mogelijk nog even met de auto naar de andere kant van het eiland, waar je hele mooie stranden schijnt te hebben waar nauwelijks mensen zijn en waar je lekker kan snorkelen. Tot nu toe is het 1 fantastische reis, zoals ik al zei, dit lijkt, nee is gewoon een sprookje!


21 september 2004

GROOT NIEUWS!

Vorige week maandag belde de stichting Doe een Wens mij op met de vraag of we ook paspoorten hadden. Ze waren namelijk aan de slag gegaan om voor Yildez het zwemmen met dolfijnen te regelen. Daar waar wij dachten dat ze een dagje Harderwijk of iets dergelijks zouden organiseren ging de stichting een paar stapjes verder......we gaan namelijk naar CURACAO! En dat is nog niet alles...we gaan namelijk morgen al!

Morgenochtend worden we opgehaald door 2 vrijwilligsters en met een taxi naar Schiphol gebracht. Daar vliegen we rond de klok van 1 richting Curacao met KLM, aankomst rond 3 uur s middags. Er is namelijk 5 uur tijdsverschil en het is 7 uur vliegen, dus op de heenweg duurt de reis niet zo lang.....leg dat maar eens uit aan de kinders! Op Curacao staat weer een vrijwilligster ons op te wachten en krijgen we de beschikking over een huurauto. Er is een 6 persoons huisje voor ons gereserveerd en we krijgen zakgeld mee om ons een hele week te vermaken. Op maandag en dinsdagochtend (volgende week dus) mag Yildez dan meelopen met de dolfijnen trainers en krijgt ze ook een opleiding tot dolfijnen verzorger/trainer. Dagmar, Joke en ik krijgen ook een 'encounter/ontmoeting' met dolfijnen op maandagochtend. Woensdag laat vliegen we dan weer terug, alleen duurt die reis opeens zo'n 13 uur! We stappen omstreeks 8 uur 's avonds op het vliegtuig en landen dan tegen tien uur op Schiphol. Dan schijn je ook last te hebben van een jet-lag, maar dat zien we dan wel weer

Yildez en Dagmar weten het ook pas sinds vanochtend, omdat we Dagmar's verjaardag eerst wilden vieren zonder dat de aandacht (weer) naar Yildez uit zou gaan. Het slapen valt dan ook niet mee op dit moment, zo zenuwachtig zijn ze....het zal dus even stil blijven op de site de komende week, tenzij ik in 1 of ander internet cafe jullie op de hoogte kan houden. Foto's volgen natuurlijk zo snel mogelijk als we weer in Nederland zijn!


19 september 2004

Vandaag de grote dag voor Dagmar, 7 jaar oud is ze geworden en ze vind zichzelf al een hele grote meid! We hebben een relaxte dag achter de rug. 's ochtends mocht Dagmar het kadootje uitpakken dat Yildez voor haar gemaakt had in het ziekenhuis. Ze was er helemaal ondersteboven van en omhelsde Yildez heel lang. Een mobile van prinsessen voor haar prinsessekamer...hoe mooi die geworden is kunnen jullie zien in het fotoalbum bij vandaag.

Om 3 uur kwam de visite, een heel huis vol, en kon Dagmar de kaarsjes uitblazen. Nou, dat was natuurlijk geen enkel probleem. Een aantal familieleden had geld bij elkaar gelegd en daar waren allemaal barbie spulletjes van gekocht, zo was daar een barbie oma (!), een barbie met winkelwagen, een winkel en een zwembad...je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het tegenwoordig. Dagmar was er helemaal gelukkig mee. Daarnaast nog best veel kadootjes van anderen gekregen dus het geluk kon niet meer op.

Toen mocht Dagmar kiezen waar we gingen eten, nou, na toch wel een aarzeling van zeker 2 seconden kwam er toch wel uit dat we naar de Big M zouden gaan. Bij Ridderkerk stonden ze echter buiten de deur al in de rij, doorgereden naar Alblasserdam, maar het was blijkbaar Nationale MacDonalds dag want ook daar niet 1 parkeerplekje vrij, laat staan een tafeltje!. Uiteindelijk kwamen we uit bij het pannenkoekhuis in Ridderkerk en daar konden we zo aanschuiven voor een heerlijke (spek)pannekoek, eigenlijk veel lekkerder dan MacDonalds. Na het eten van een Donald Duck ijsje zijn we naar huis gekeerd. Yildez was inmiddels heel moe geworden, die had zich heel de dag groot gehouden voor haar kleine zus maar stortte na het eten toch wel een beetje in. Na lekker in bad gegaan te zijn heerlijk ingestopt onder de dekens en als een blok zijn beide meiden in slaap gevallen....een hele geslaagde verjaardag al met al. Een paar fotootjes hiervan in het fotoalbum...O ja, en iedereen die een kaartje/wens of kadootje gestuurd heeft voor Dagmar's verjaardag heel erg bedankt!


18 september 2004

's Ochtends is Yildez lekker naar de korfbal geweest, heeft ze haar ploeg aangemoedigd en die hebben weer gewonnen, dus dat gaat hartstikke goed! Begin van de middag voelde Yildez zich niet zo lekker, erg moe en pijn in haar buik/overgeef gevoel. We hebben toen een extra tabletje tegen de misselijkheid gegeven en ze is daarna een uurtje of twee naar haar bed gegaan en heeft lekker geslapen. Daarna ging het weer prima en heeft ze 's avonds lekker van patatjes met frikandel gesmuld (en de kaassoufle van Ruurd...). Hopelijk heeft ze morgen geen last meer als we Dagmar's verjaardag gaan vieren. 7 jaar wordt die meid al en ze vind het allemaal heel spannend! De slingers hangen inmiddels op en de stoel is versierd, nu de visite nog (met de kadootjes natuurlijk...) en een gezellige verjaardag vieren; dat gaat helemaal goed komen!


17 september 2004

Vanochtend eerst Dagmar naar school gebracht en daarna meteen door naar het Sophia voor de chemokuur. We waren de eerste en konden dus ons 'plekkie' uitzoeken. Yildez koos voor hetzelfde bed als de vorige keer, bij het raam. Kort daarop werd de port a cat aangeprikt en begonnen de medicijnen in te lopen. Ook kreeg Yildez een medicijn tegen de misselijkheid en werd er bloed afgenomen voor de bepaling van de alpha foeto proteine.

We hebben de hele dag geknutseld aan een kado voor Dagmar's verjaardag, want zij wordt a.s. zondag 7 jaar! Yildez kreeg hulp van de 'knutselzuster' Conradien en zuster Gerda bleek ook in een vorige baan handwerkjuf geweest te zijn en schoof ook aan om mee te helpen. Wat het geworden is? Dat is nog even een verrassing, maar a.s. zondag zal ik er een foto van maken en op de site plaatsen, want het is echt schitterend geworden hoor!

De kuur verliep voorspoedig en zonder misselijkheid gelukkig (maar dat kan nog komen). Yildez mocht kiezen wat ze wilde eten, ze kon niet kiezen tussen een broodje frikandel en kip nuggets, waarop de voedingsdeskundige aangaf dat ze dan maar niet moest kiezen, dus heeft Yildez lekker allebei opgegeten, met veel smaak ook nog. Hoezo, chemokuur...maar wel fijn dat ze zo kan genieten van het eten.

Halverwege de dag had Yildez het wel even te kwaad en moest ze erg huilen...ze had er helemaal geen zin meer in en wilde dat het allemaal over was....dat was even helemaal niet leuk maar gelukkig ging het weer over en heeft ze vol overgave Dagmar's kadootje afgemaakt. Nu duimen dat ze het weekend niet te moe en ziek wordt, vorige keer viel het mee maar dat hoeft natuurlijk niet zo te blijven...duimen dus!


15 september 2004

Vandaag was het om te beginnen volkstuintjesdag...groep 7 van de Regenboog heeft een volkstuintje waarin ze diverse groentes verbouwen, zo hebben we al rode kool, tomaten etc gegeten uit eigen tuin. Enige nadeel was dat het nogal regende vanmiddag toen ze in het tuintje moesten werken...beetje verzopen haalde ik Yildez om half 1 uit school op. Snel droge kleren aangetrokken want Yildez zou haar kunstwens in vervulling zien gaan...

Om 2 uur bracht ik Yildez bij Rita Meertens (www.kunstinzaken.nl), een hele aardige kunstenares die fantastische schilderijen had hangen in haar atelier in Krimpen aan den IJssel. Daar heeft ze Yildez de beginselen van het schilderen bijgebracht en dat resulteerde in een prachtig schilderij dat Yildez bij haar maakte voor haar nieuwe slaapkamer (foto in het album). Ze heeft zich laten inspireren door haar nieuwe bed (=hoogslaper), waar een bankje onder zit dat in zebra print is uitgevoerd. Maar alleen zwarte strepen op een wit doek vond ze toch wat eenvoudig, dus heeft ze een ster toegevoegd in de blauwe lucht. Yildez naam betekent overigens ook ster, dus wellicht dat ze daarom hiervoor gekozen heeft. We zullen die in een mooie lijst laten zetten zodat hij aan de muur kan als de nieuwe slaapkamer af is. Ze schieten overigens al aardig op met de bouw van de nieuwe slaapkamers. Prima vaklui van de firma Valkenburg zijn bij ons aan de slag en tot nut toe tot volle tevredenheid! Hopelijk zit het weer mee morgen want ze waren vandaag met dakpannen bezig maar dat werd niets met al die regen...


14 september 2004

Eigenlijk weinig nieuws te melden vandaag, en dat is op zich helemaal niet verkeerd! Een gewone schooldag, tussen de middag lekker gegeten bij Vera en na de middag bij Vera en Iris gespeeld, samen met Dagmar. Ze kijkt al uit naar morgenmiddag, schilderen dus bij een echte kunstenares! Aan fantasie en creativiteit heeft ze geen gebrek dus dat moet helemaal goed komen...


13 september 2004 Vandaag een min of meer normale dag voor Yildez. 's Ochtends natuurlijk vertellen van Euro Disney. In de klas de foto's bekeken die op deze site staan. Oma kwam tussen de middag de kinderen uit school halen omdat ik een afspraak in Duitsland had. Om kwart over drie met Judith meegegaan om daar lekker te spelen. Yildez voelt zich gelukkig nog steeds erg goed. A.s. woensdagmiddag krijgt ze schilderles van een echte kunstenares (stichting kunstwens). Voor vrijdag staat de volgende chemo op het programma, dus dat is weer een dagje ziekenhuis. Stichting doe een wens belde ook, eea zou wel eens heel snel zijn beslag kunnen krijgen. Zodra dit formeel en definitief is zal ik er een en ander over vertellen, voorlopig blijft het nog een verrassing!

11 september 2004

Hieronder volgt het verslag van ons Eurodisney avontuur. En een avontuur was het. Jarenlang hebben de meiden hier naar uitgekeken en dan opeens is het zover, loop je temidden van je idolen....

Dinsdag net na de middag vertrokken we nadat we Annelies hadden opgehaald naar Parijs. Opa en Oma vd Spoel reden met de eigen auto en waren ons een uurtje vooruit. Die konden ons dus vertellen dat het bij Antwerpen stil stond en we nog via de Liefkenshoektunnel een snellere weg konden nemen. Uiteindelijk arriveerden we iets eerder in Marne la Vallee, in hotel New York. Die middag/avond zijn we nog even kort het park op gegaan om alvast de sfeer te proeven. We wilden de dag afsluiten met een diner in het Disney Village, maar daar zat alles dus vol. Uiteindelijk was er toch redding, bij de Mac Donalds was het wel druk maar niet onmogelijk om toch nog lekker te eten.

Woensdagochtend moesten we al om 0800 uur aantreden voor een ontbijt met disney figuren in het park. We gingen een restaurant binnen op mainstreet dat helemaal in jaren 1900 stijl was opgetrokken (en ook binnen tot in de kleinste details) en daar ontmoeten we tijdens een heerlijk ontbijt Pluto, Gekke Beer, Vetje, de sluwe vos (Pinokkio) en de Pinguin uit Mary Poppins. Daarna de hele dag op het Disney park rondgelopen, veel handtekeningen en ontmoetingen met Disney figuren....helemaal af was deze dag. Het weer zat ons trouwens ook mee alle dagen. Op woensdag was het strak blauw met een graadje of 30, korte broek en tshirt weer dus. De dag afgesloten met een diner in het Steakhouse. Was prima te verteren tegen toch wel hoge prijzen, maar het smaakte prima en we hadden het naar ons zin en daar ging het om.

Donderdag zijn we naar het andere park gegaan, Disney Studios. Daar hebben we spectaculaire shows gezien, een stuntshow met auto's en motoren in de open lucht, een treintje langs een set waar water vanaf kwam in grote hoeveelheden, treintje schudden, brand die je echt op je gezicht voelde, allemaal super ervaringen. Ook nog in de Rock en Roller coaster geweest met beide meiden (1.20 minimum, Dagmar mocht dus ook net naar binnen), muziek van Aero Smith. Dagmar ging helemaal uit haar dak, lekker muziekje he Pappa? Compleet in het donker, loopings, kurketrekkers. Yildez vond het helemaal nix maar Dagmar wilde nog een keer! Ook een leuke film gezien waar een man uit het publiek (acteur) het beeld binnen stapte en allemaal avonturen beleefde, heel bijzonder. Al met al teveel om op te noemen, het weer was wederom fantastisch en zoveel indrukken om nooit meer te vergeten. Avondeten bij Planet Hollywood en daarna weer snel het mandje in, want moe wordt je er wel van, zo de hele dag rondsjouwen en al die indrukken. Yildez hield zich trouwens heel goed, ondanks de warmte kon ze prima met ons mee.

Vrijdag ochtend weer naar Euro Disney gegaan om die dingen te gaan doen die we nog niet gedaan hadden en andere attracties nog een keer die we heel erg leuk gevonden hadden. Deze dag toch maar een 'buggy' gehuurd voor Yildez om het vele lopen een beetje te verminderen. We hadden ook een kaart van het ziekenhuis gekregen waarmee we voorrang kregen bij de attracties. Die hebben we misschien een 5 keer gebruikt over de drie dagen, want het was uiteindelijk helemaal niet zo druk. Er liepen voor onze begrippen best veel mensen op het park, maar de wachttijden waren eigenlijk nergens meer dan 5 tot 10 minuten en dus heel goed te doen, ook voor Yildez. Met de shows was de kaart wel handig, want dan hoefde je niet 30 minuten in de hete zon te wachten en kreeg je ook nog een plaatsje vooraan. De tarzan show vonden we allemaal de beste, kort daarop gevolgd door de Lion King show en de stuntmannen show. O ja, op vrijdag was het merendeels bewolkt, met een graadje of 26, dus nog steeds korte broek/tshirt weer, maar minder verbranden dan de dagen ervoor...

En toen was het moment aangekomen dat de drie dagen er weer op zaten. Nog wel in stijl avondgegeten bij Annette's, mega hamburgers en hotdogs met franse frietjes...Daarna was het toch wel even huilen bij de meiden, want ze wilden helemaal niet weg. We hadden beloofd dat ze op het einde van de vakantie nog wat mochten kopen in de shops en ze kregen ook nog wat geld van Annelies en de Opa's en Oma's hadden ook nog wat meegegeven, dus uiteindelijk gingen we met twee goedgevulde zakken met knuffels etc naar huis, dit verzachte de pijn enigzins. Vandaag (zaterdag) hebben we de foto's zitten bekijken en de dvd van Euro Disney die we ook gekocht hadden. We hebben een fantastische mini vakantie achter de rug met vooral hele fijne momenten om nog lang aan terug te denken....


06 september 2004

Vanmiddag kwamen twee dames van de stichting 'Doe een wens' op bezoek. In een heel gezellig vraaggesprek met voornamelijk Yildez vroegen ze haar naar haar liefste wens (nadat ze eerst een hele hoop vragen hadden over liefste eten, vriendinnen, familieleden etc etc). Yildez gaf aan graag met dolfijnen te willen zwemmen, of in ieder geval ze te verzorgen en ze kunstjes te laten doen. Als 2e wens gaf ze op dat ze graag een echte koalabeer zou willen omarmen...nou komen deze niet op zo heel veel plekken voor (alleen Australie) dus dat zou een lange reis worden, maar goed, niets is onmogelijk! Als 3e wens zou ze graag de berg Olympus in het echt zien (ze heeft verhalen over de Griekse Goden gelezen dus dat heeft nogal indruk gemaakt). Welke wens het wordt is aan de stichting om te beslissen, maar ik heb zo het gevoel dat dit helemaal goed gaat komen! Wel heel bijzonder dat deze stichting bestaat trouwens!

Ook nog een telefoontje gehad van het Sophia...de AFP waarde (tumormarker waarde) was min of meer gelijk gebleven, 446 tegen anderhalve week daarvoor 426. Dit is dus in ieder geval geen explosieve stijging, t'is ook geen daling maar blijkbaar remt de chemo eea dus wel, zekerheid hebben we daar pas over als we weer wat weken verder zijn en er een trend te ontdekken valt. Hopelijk is ons die tijd gegeven en kunnen we in de tussentijd meer informatie inwinnen over de nieuwe kankermedicijnen Iressa en Gleevec...

Ons eerstvolgende berichtje zal a.s. vrijdag/zaterdag zijn, tenzij ik een computer weet te bemachtigen..


05 september 2004

Een zondag uit het boekje....eerst lekker wakker worden waarna ontbijtje...brood met ei. Daarna is Yildez naar haar vriendinnetje Rebecca gegaan en zijn ze samen naar het 'strandje' gegaan; lekker chillen heet dat tegenwoordig. Ergens in de middag kwamen ze terug en hebben ze samen gespeeld, het was dan ook prachtig buitenspeel weer! Verder eigenlijk geen bijzonderheden, nog lekker in bad geweest met Dagmar, maar beide meiden waren heel moe en hadden beide een kort lontje, dus dat knetterde nogal! Ze zijn allebei heel snel in slaap gevallen.....


04 september 2004

Wat een mooie dag was het vandaag! 's ochtends heeft Yildez gekorfbalt, 10 minuten deed ze mee en toen was ze erg moe en is ze gewisseld. Kreeg ze ook nog een bal op haar hoofd, even huilen maar snel weer verder, top hoor! Er staan een paar mooie actiefoto's in het fotoboek.

Na het korfballen samen met Joke en Dagmar naar de paardenmarkt op het dillenburgplein in Slikkerveer gegaan. Kleine pony's gekeken en langs de diverse kraampjes gelopen. Yildez heeft daar nog een leuke hanger van diddle gescored.

Daarna met Dagmar naar Sophie, het buurmeisje, die haar 11e verjaardag vierde. Daar hebben ze de hele middag en avond gespeeld, lekker shoarma met patatjes gegeten en moe kwamen ze vanavond binnen gewandeld. Een hele fijne dag met prachtig weer!


03 september 2004

Vanochtend weer naar het Sophia Kinder Ziekenhuis gegaan voor een echo van de buik/lever. Was natuurlijk spannend omdat je toch bang bent dat de uitzaaiingen die kant op gaan. De eerste arts stelde na lang kijken vast dat ze niets vreemds zag, maar ze wilde nog wel een second opinion van een collega. Nou, dan schrik je weer even. Deze collega ook een hele tijd kijken, maar ook conclusie: niets aan de hand. Toen moest er ook nog een thorax foto gemaakt worden (rontgen foto) van de longen. Deze kregen we meteen mee voor het poli gesprek met Dr van den Heuvel. De Dr. gaf aan het heel moeilijk te vinden om iets te zien op de longfoto's, die zou ze eigenlijk eerst nog met de rontgen specialist willen bekijken en bespreken. In ieder geval is het dus dermate klein dat het nauwelijks tot niet opvalt op een longfoto. Een CT is echter veel nauwkeuriger en gedetailleerder, dus het zit er wel degelijk, maar is zo klein dat een minder nauwkeurig apparaat het nog niet ziet. Dit geeft ons dan toch weer een beetje hoop dat het allemaal mogelijk niet zo heel snel gaat....Tevens waren de eerste bloeduitslagen er al en die gaven aan dat Yildez goed gereageerd had op de chemo van vorige week woensdag. Haar bloedplaatjes waren nauwelijks onderuit gegaan, dit past bij het beeld dat ze vorige week eigenlijk alleen woensdag avond en donderdag ochtend niet lekker was. Yildez is bere sterk en kan momenteel heel veel aan, gelukkig maar. Dus al met al best goede berichten onder de gegeven omstandigheden

Ook met de dokter overlegd over Iressa. Ze gaf aan het middel wel te kennen, maar niet echt in verband met hepatocellulair carcinoom. Ik heb haar het artikel in de TIME gegeven die ik van een vriend in Canada kreeg doorgefaxed, ook prints van wat ik op internet had gevonden inzake trials met volwassenen van dit medicijn in combinatie met hepatocellulair carcinoom. Ze neemt dit heel serieus en gaat direct contact leggen met de professor in Amerika waar ik al mee gecorrespondeerd heb en ook met Astra Zeneca, de producent van dit medicijn. Het Sophia heeft nml. goede contacten met deze producent en wellicht dat ze hier meer over te weten komt dan ik op internet kan vinden. Wel fijn dat ze dit zo serieus nemen trouwens, geeft best een positief gevoel.

Tegen het eind van de ochtend Yildez naar school gebracht. Tussen de middag heeft ze samen met Dagmar gegeten bij haar vriendinnetje Esther Dijksman. Na schooltijd ging Yildez weer met Esther mee en hebben ze pizza gegeten (Yildez weet wel wat lekker is!). Pas om 9 uur s avonds kwam ze thuis, moe maar voldaan van een hele leuke dag. Morgen een lekkere korfbaldag voor de boeg, Dagmar om 10 uur, Yildez om 11 uur spelen en Joke en ik om 4 uur smiddags. Met de weersvoorspelling zit het wel goed dus morgen kan alvast niet meer stuk!


02 september 2004

Vandaag was wederom een hele drukke dag voor Yildez. Eerst op tijd naar school, dat lukte net met alle medicijnen. Tussen de middag mochten Yildez en Dagmer pannenkoeken eten bij Sanne, Vera en Merel. Na de pannenkoeken kregen ze zelfs nog een ijsje toe! Zijn hele leuke foto's van die zometeen op de site komen.

Om kwart over drie heeft Joke ze opgehaald van school en zijn ze met Vera, Iris, Larissa, Robbert & Colin en moeder Bianca naar het Mercy Ship Anastasis gereden. Daar kregen ze een rondleiding over het grote schip, dat fungeert als drijvend hospitaal / operatie schip voor ontwikkelingslanden. Ook hier een paar leuke foto's van. Yildez was aan het eind van de dag doodop en had geen puf meer om nog te gaan trainen. Volgens mij sliep ze al voordat ze het bed raakte! Weer een hele indrukwekkende dag achter de rug, we moeten zelfs een beetje gaan afremmen want ook alle leuke dingen kosten veel energie en die heeft ze ook hard nodig om de chemokuren te weerstaan. Maar verder wel weer een topdag!


01 september 2004

Niet zo gek veel nieuws vandaag. Yildez is naar school gegaan en kwam om half 1 uit. Ze is toen naar Bo toegegaan, een vriendinnetje van school waar ze eerst lekker gegeten heeft. Daarna zijn ze met nog een paar vriendinnen kralen gaan rijgen (beads heet dat geloof ik) op uitnodiging van Bo. Het was namelijk zo dat Bo jarig was in Juni, maar dat Yildez toen niet op haar feestje kon komen vanwege een chemokuur. Omdat Bo het heel erg vond dat Yildez niet op haar feestje kon komen nodigde ze Yildez uit om beads te gaan rijgen, een verlaat verjaardagsfeestje dus, hartstikke leuk was het en met een mooie ketting en armband kwam ze om half vijf thuis.

's avonds heeft ze als 'juf' meegeholpen bij de korfbal, de teigetjes (4/5 jaar) trainden daar en Yildez hielp de trainsters. Al met al best weer een intensieve, maar heel leuke dag. Ze voelde zich heel moe toen ze eenmaal op bed lag, nou, dat kan ik me best voorstellen....